De kippen zijn af en een nieuw begin

Alle 12 kippen voor de kippenquilt van Fouchienus zijn af. Zou ook eens tijd worden natuurlijk want ik ben er best al weer een tijd mee bezig.

kip 11

Dit is kip nummer 11, deze is al een paar weken klaar. 

kip12

En dan uiteindelijk de laatste kip. Nummer 12, de voorbereidingen had ik al een tijdje gedaan, maar tussendoor was er breiwerk, etc daardoor lag deze arme ziel een kleine week gewoon in de bak op mijn voetenbank. Afgelopen weekend heb ik maar even doorgepakt en alles geappliqueerd. Het was per slot van rekening nu ook niet de moeilijkste klus van deze 12 kippen en hanen. Nu is het tijd om een rand om elke kip te naaien en dan de top in elkaar. Ik ben alleen even met iets anders begonnen. 

aankopen tentoonstelling

Laatst op de beurs in Deventer kocht ik bovenstaande dingetjes. Lapjes voor het opbouwen van een kleuren voorraadje, maar ook twee pakketjes voor kleine quiltjes. De paddenstoelen lachten mij natuurlijk echt toe om te beginnen. Alleen dat mocht van mezelf niet eerder dan dat de kippen af waren. Daarmee heb ik een klein beetje gesmokkeld. Ik ben al begonnen toen ik de voorbereidingen voor de laatste kip klaar had. Eerst een halve dag bezig geweest met het opruimen van mijn naaikamer. De machine stond een tijd beneden en dan is het heel verleidelijk om allerlei spul wat opgeruimd moet worden maar gewoon boven op het bureau te dumpen. Daarom eerst bureau leeg, zodat ik de ruimte had om met de kleine stukjes van de paddenstoelen bezig te gaan. Daarbij kan ik niet te lang achter elkaar er aan werken en het is handig wanneer ik zo weer verder kan gaan. Alles kan boven gewoon blijven liggen, zonder dat er lieve poezen op gaan liggen of erger. Lotje heeft namelijk de gewoonte om kleine dingetjes van tafel te tikken. 

De paddenstoelen worden gemaakt van een pakketje van Heleen Pinkster. Het zijn foundation piecing patronen. En ik maak ze op een ondergrond van luierinleg vellen. 

begin

Het eerste begin van de bruine grote paddenstoel, het strijken van de freezerpaper patroondeeltjes op de achterkant van de stof. 

achtergrond

Alle delen voor de achtergrond op de stof gestreken. Achteraf had ik aan sommige kanten van de delen die langs de buitenrand van de blokken komen een ruimere naad toeslag moeten nemen. Even een beginnersfoutje natuurlijk. Gelukkig gaf het geen grote problemen, de volgende delen heb ik wel met die grotere naad rekening gehouden. 

hoed

Na meer dan een dag voorbereiden eindelijk tijd voor het naaien van de eerste naadjes. 

blok 1 klaar

Dit is het eerste paddenstoel blokje af. De kleuren komen op deze foto heel anders over, in het echt komen de kleuren van de vorige foto veel dichterbij. 

blok 2

Deze week ben ik begonnen met het maken van het tweede blok. Dit vergde nog wat denkwerk, aangezien het onderste deel van deze paddenstoelen niet in één keer op een ondergrond gemaakt konden worden. De delen met de kleinste stukjes heb ik nu eerst op papier gestikt. Dan kan ik strak dit deel gewoon als 1 lapje stof behandelen bij het opstikken op de ondergrond. Was eerst een beetje ontmoedigd, aangezien er bij deze pakketjes helemaal geen beschrijving zit. En ik het echt niet leuk vind wanneer je bij aankoop van een pakketje gedwongen wordt om workshops te volgen. Workshops vind ik vaak veel te duur en daarbij te weinig informatie geven. En om nu workshops alleen voor de gezelligheid te volgen? Helemaal blij dat ik zelf deze moeilijkhed heb opgelost. 

boeken

Tot slot van dit blogje nog een leuke kringloop vondst. Afgelopen zaterdag weer even gesnuffeld en ik zag in eerste instantie 2 delen staan, maar ontdekte later op andere planken in totaal 7 delen van deze serie. Moordmysteries op handwerk gebied, in het engels dat wel, maar het is al weer veel te lang geleden dat ik wat engelse boeken las. 

Reacties

afbeelding van nourntkh

 これは、1話あたりの金額を基準にした場合、海外に版権を販売した韓国ドラマの中では最も高額になる。 KinKiさん×舞ちゃんの組み合わせはやっぱり良いな…と感じたものです。 コードブルー dvd box
ガンジチャンは、親を失い、恋人と子まで奪われるなど、あらゆる苦難を経験するカン・ジュそば支えになってくれる弟である。 まだ革もたくさんあるし やっぱり8月くらいまでバック作ろうかな~。
コード・ブルー dvd,コード・ブルー dvd box,月9,山P ガッキー 城之內 博美 (33) -內田有紀麻醉科醫生。 こういう面白いエピソードは各シーンにありました。
ボクらの勇気 未満都市
誰もが共に同じ夢を持ち、人類史上最大の帝国を建設したものです。 七浦海岸の夫婦岩 寄り添うように佇む二つの岩が、まるで夫婦のように見えます。 コードブルー dvd ボックス
過剰に前に出ようとせず、空気のようにその場に馴染み、こちらを優しく受け止めてくれる。 かぜをひいていたわけではないが、のどに多少の違和感を覚えた。
山口百恵 夜のヒットスタジオ DVD とても対照的なキャラクターでしたが、俳優としては演技的なスペクトルを広げる良い機会でした。 森友学園の『忖度』問題に続き、阿倍首相の『お友達』人脈から次々に出てくる疑惑に阿倍首相の苛立ちも伝わって来る。
ボクらの勇気 未満都市 動画

Facebook-reactieblok