Handwerkbeurs

De zaterdag heb ik met Lisette doorgebracht op de handwerkbeurs in Zwolle. Daar wilde ik de afgelopen jaren ook al heen, maar het kwam er maar niet van. Dit jaar wilde ik wel. Van te voren natuurlijk flink gepuzzeld, hoe er heen te gaan. En uiteindelijk ben ik zelf gereden met de auto. Wat gelukkig prima is gegaan. Volgens Fouchienus was Lisette mee als Tomtom Iets wat erg vanpas kwam in Zwolle anders was ik bij de afslag Zwolle centrum de mist in gegaan. Lisette zag op tijd dat we rechtsaf moesten i.p.v. linksaf. Om te parkeren was er voldoende ruimte, we kwamen aan tegen elf uur en stonden dichtbij de ingang. Een rij voor de kassa eerst buiten, daarna binnen in een tochtportaal(daar was het koud zeg) en binnen nog een stukje.
Het feest kon beginnen. Eerst hebben we een tijd gewoon rond gekeken. Lekker veel borduurstands en quiltstands. En voor die laatste was ik wel speciaal gekomen. In eerste instantie zag ik echt door de bomen het bos niet meer. Onze eerste aankoop was een felgroen + een roze lapje voor Lisette haar quilt. Uiteindelijk zijn dit alle aankopen geworden.

Nog wat meer lapjes voor Lisette. Een leuk tasje met hondje wat we al vrij vlot hadden gezien en op het laatste toch hebben gekocht. Kan ik applicatie oefenen. Een patroontje van een poezenquiltje. Waar ik denk ik de 15 x15 lapjes van het ruiltje voor ga gebruiken. De poezen zijn in paper piecing techniek, dat wordt ook een eerste keer. Nu had ik al eens een zien lopen met een heel leuk panel van een haan. Kwamen we later die haan tegen bij een stand toen we opzoek waren naar een poezen stofje als rand voor de poezen quilt. Ook de haan hebben we meegenomen. Zochten we daar nog een borderstofje bij en kwamen we bij een stand met 6 lapjes 5 betalen. Daar had Lisette nog weer wat roze en lime en ik ecru met een donkerrood lapje. O, ja en ondertussen waren we bij de hondjes tasjes nog een leuk stofpakketje met hartjes tegen gekomen. Kortom samen met een nieuw rolmes kan ik wel even vooruit.
Wat ik zopas voor de foto niet kon vinden waren twee bolletjes garen voor een sjaaltje voor Lisette. Ze loopt nu voortdurend met een zwarte sjaal van Fouchienus om, kan ze straks nog eens een keertje afwisselen.
Al met al waren we op 4 uur na een zeer geslaagde dag weer thuis. En kon ik vanacht slecht slapen van alle indrukken in mijn hoofd. Ik heb al bedacht dat ik van de hartjes stofjes een Ricky Timms quiltje wil maken. Moet er nog even een stofje bij. Maar dat vind ik wel.

Wordpress category: 

Reacties

Facebook-reactieblok