Quilten en borduren

Op de grote tafel beneden staat nu al twee weken de naaimachine zodat ik de quilt voor Justin kan quilten. Boven op mijn naaikamer heb ik niet genoeg ruimte om de quilt goed onder de machine door te krijgen.

005vlammen27012011

Het is even een geworstel met zo'n grote lap, het grootste deel heb ik op de tafel rusten, maar als ik boven aan ben ligt het geheel op mijn schoot en dan is het uitkijken dat het gewicht van de quilt niet te veel hangt. Hier was ik bezig met het quilten van de vlammen. Die Justin graag in het zwarte gedeelte wil. 

006vlammenaf27012011

Zo ziet het gedeelte met de vlammen er uiteindelijk uit. Zelf ben ik niet helemaal tevreden, maar Justin vindt het prachtig. En daar gaat het om natuurlijk. Ik ben nu bezig om een soort van molentjes in de blokken rondom het midden te quilten. In eerste instantie bedacht ik dat ik dat in een doorlopende lijn zou doen, naar beneden en dan weer naar boven om het motief af te maken. Helaas was ik zo dom om 1 van de rondingen niet rechtsom maar linksom te laten lopen. Dat betekende een heel stuk quiltwerk uithalen. Daarna ben ik maar de molentjes 1 voor 1 gaan doen. Meer draadjes om af te hechten, maar minder kans op foute richtingen. 

On the big table downstairs there is my sewing machine already for two weeks. Upstairs in my sewing room I don't have the space to machine quilt. I am quilting the guitar quilt. I started quilting the flames in the black fabric free hand. They are not totally to my satisfaction, but Justin loves them and that counts. Right now I am quilting a mill design in the railroad blocks. At first I wanted to stitch a whole row of blocks downwards and finish it when stitching upwards. But after one row I found out a mistake in the curve I had to stitch. So I had to unstitch a lot. I now am stitching one motif at a time. 

051sw1089uur05022011

Hier nog een update van Sneeuwwitje. Er is de afgelopen weken weer heel wat bij gekomen. Ik probeer dan ook in ieder geval elke avond een paar uurtjes te borduren. Ik ben nu ook al weer over de helft bij deze rij pagina's. 

And a Snowwhite update. The past weeks I stitched a lot. I try to stitch at least two hours every evening. As a result I am more than halfway on this row of pages. 

Reacties

afbeelding van Shirley

Hij wordt moooi zeg, en ja, als de zoon tevreden is, is het al fantastisch. Ha, overkomt me ook wel eens, dat ik opeens de andere kant op quilt, en dan ben je het ritme kwijt. Kan je met de molentjes ipv af en aan te hechten niet in het spoor een stukje terug zodat je dan weer het volgende molentje kan maken? Doe ik vaak, en het valt niet op vanwege de regelmaat.

Facebook-reactieblok