De wereld is veranderd

Veranderd en hoe! Inmiddels zitten we al weken voornamelijk thuis. Ik kom alleen bij huis weg voor boodschappen 1 keer per week. De zorg voor mijn vader gaat natuurlijk ook door. En is uitgebreid omdat het voor hem allemaal wel erg verwarrend is. Fouchienus is enkele weken thuis geweest. We hebben regelmatig gewandeld en gefietst. Maar ook een nieuwe vloer gelegd in de voorkamer. De plinten moeten nog gehaald, alleen dat moeten we even slim aanpakken want samen kiezen gaat niet natuurlijk. 

Aan een kant denk je: O wanneer ik zoveel thuis ben dan kan ik heel veel doen. Dat valt nog tegen vind ik. Het virus maakt me bij vlagen best angstig en gespannen. Concentreren lukt minder, ingewikkelde creatieve dingen gaat ook niet echt. En van alleen steeds het nieuws volgen werd ik ook niet echt vrolijker. Daarom toch mezelf soms maar dwingen om een handwerkje erbij te pakken. Dus wat zijn de vorderingen die ik heb gemaakt. 

Bijna dagelijks zit ik wel te spinnen. Gisteren net weer een tweede spoel afgewerkt, daarmee ben ik nu aan het twijnen. Geen foto, want het is weer een streng grijze merino. 

fiberspates vestje

Hier heb ik wel een foto van gemaakt. Het vestje van Fiberspates BFL wol. Deze is topdown gebreid en terwijl ik met de mouwen bezig was twijfelde ik over de onderboord. Die klapte steeds naar boven. Ik had voor de boord niet geminderd. Nadat de mouwen klaar waren en ik daar voor de boord elke 10e en 11e steek samen had gebreid toch maar besloten om ook de boord onder uit te halen. De steken eerst opgenomen met een dunne rondbrei naald. En poeh dat viel nog niet mee dat dunne garen. In diverse sessies lukte dat. Gisteravond was de boord weer klaar. Nu nog een rand langs de voorkant breien. 

poncho

Enkele jaren geleden zag ik een hele mooie poncho in een Sandra tijdschrift. Een tijdje geleden bestelden we bij de handwerkgroep samen bollen verloopgaren. De meeste dames om een mandala te haken. Ik had gelijk deze poncho in gedachten. Ik heb het project ook met veel plezier gebreid, het patroon vind ik nog steeds heel mooi, maar wanneer ik hem zo om doe vind ik hem veel te klein. Ik weet het niet geblokt. Maar die korte voorkant, ik weet het niet. Daarom denk ik dat ik deze weer uit ga halen. Dan ga ik er een half ronde shawl van breien. Ik heb al een mooi patroon gezien. 

kerst sok

De kerstsok lag ook een tijdje stil en ik heb mezelf vorige week zo ongeveer gedwongen om hem weer op te pakken. Toch bewust afleiding zoeken in het tellen van de kruisjes. Dat geeft toch wel weer rust in het hoofd. Het borduurwerk ligt nu weer op de kruk en dat kan ik zo oppakken. 

Zo is er toch weer eens een keer een blogje. Blijf thuis en blijf veilig, tot de volgende keer. 

 

 

Facebook-reactieblok