Een februari update.

De maand februari loopt op zijn eind, tijd voor een blogupdate. Het plan was dat ik inmiddels ook een podcast klaar zou hebben over de projecten waar ik mee bezig ben. Daarvoor heb ik wel een geschikt cameraatje nu, maar het is steeds zo donker in huis. Zo krijg ik geen mooie beelden. Voorlopig experimenteer ik vrolijk door voor ik een filmpje online zet. Want poeh dat praten tegen een camera valt ook nog niet mee. Wat heb ik de afgelopen maand gedaan?

vestje

Zover ben ik nu met het raglanvestje van Fiberspates garen. De mouwen staan op een hulpdraadje en ik ben bezig met het breien van de romp. Zit te twijfelen over de lengte en ook was ik even zat van het dunne garen. Daarom ligt dit project even stil. 

trui papa

Papa kon er ook nog wel een trui bij gebruiken. En hij vindt de eerdere truien die ik heb gemaakt fijn om te dragen. Daarom weer een trui op de pennen voor hem. Ik koos een patroon uit een nieuw Breimotieven tijdschrift. Daar staan leuke steken in, maar dat de patronen er nu echt goed uitgewerkt in staan.... Nou, nee. Deze kabel staat er zo in. En o, wat gaat het tegen mijn gevoel in. Toch had ik geen zin om heel dat patroon opnieuw op te schrijven. Een leek ziet het denk ik niet. (hoop ik) Dit is het achterpand, ben nu bezig met het voorpand. Op de mouwen komt 1 kabelstrook. 

merino

De garens van de afgelopen maand. Weer een streng grijze merino links. Rechts ligt te tweede streng Malabrigo Nube. Deze heeft de kleur Solis. Op de foto komen de tinten niet zo goed uit. Het heeft hele mooie blauw/groene variaties. Momenteel ben ik bezig met de derde streng. Dat wordt ook een hele mooie. In mijn hoofd ben ik al druk bezig met de trui die ik ervan wil maken. Ik denk gewoon een simpele raglanmouw in tricotsteek om de garens mooi uit te laten komen. De eigenlijke volgorde kan ik pas bepalen wanneer ik ook de derde streng af heb. 

sokkenwol

Deze regia sokkenwol kocht ik laatst in Stadskanaal. Heel benieuwd hoe deze sokken gaan worden. Als het goed is moet ik er twee gelijke sokken mee kunnen maken. Een paar voor Fouchienus, de linkerbol en rechts is voor mij. 

kerstsok

Tot slot nog weer een kerstsok update. Deze ligt de laatste weken ook even stil trouwens. Het licht overdag is niet goed genoeg om het oude patroon goed te kunnen zien. En echt prettig vind ik het ook niet borduren overdag onder de daglicht lamp. Tja dan is het gemakkelijker om een breiwerk te pakken of om te gaan spinnen. Ook heb ik redelijk wat getekend de afgelopen weken. Ik zal proberen om daar de komende week een blogje over te maken. 

Facebook-reactieblok