Weer quilten

Het is lang geleden, maar ik ben weer aan het quilten. Met het schilderen, breien en vorig jaar ook het spinnen erbij kwam het er maar niet van. O, ja, af en toe wel een stukje handquilten aan de kippenquilt, dat was het wel. Ik mocht van mezelf niet met iets anders beginnen....Tja en dan vliegt de tijd voorbij. Vorige week kwam echter Quiltnieuws binnen. Altijd leuk om door te kijken. En ik nam me voor om nu eindelijk eens naar de quiltwinkel in Gasselte te gaan. Dat kwam er gistermorgen van. Van te voren had ik een lijstje gemaakt van stofjes die ik wilde kopen om UFO's af te kunnen maken. Eenmaal in zo'n mooie winkel komt de zin in spelen met lapjes ook wel helemaal terug. Ik ben voor mijn drie projecten ook goed geslaagd. 

Nummer 1 op het lijstje: De 4 paddenstoelen van Heleen Pinkster. Een pakketje dat ik naar ik dacht een jaar of twee geleden kocht. Maar eh, er staan foto's uit september 2015 op de computer. Ik kocht het pakketje dus in augustus op de algemene tentoonstelling van het Gilde. Vrij vlot 2 blokjes gemaakt. De derde kwam later er nog eens bij. Daarna stokte het geheel. Ook omdat ik het geheel niet af kon maken wegens gebrek aan stofjes voor rand en bies. 

drie blokken

Zo haalde ik de drie blokken uit hun doosje. De drie stofjes die ik erbij heb gekocht voor de randjes en bies. 

blokje 4

Hier het begin van het vierde blokje. Er ging best veel tijd voorbij met naaimachine naar beneden etc. En ook met hoe deed ik het ook al weer. Ik had eerst het add a quarter liniaaltje erbij gepakt, maar dat werkt met die ienimienie stukjes toch niet zo handig vind ik. Dan heb je zoveel snij verlies. Daar ben ik echt te zuinig voor. Dan maar Freezerpaper erbij en het blok daarop tekenen, knippen en op de stofjes strijken. Deze twee deeltjes heb ik nu klaar. Het bovenste deel gistermiddag, deel B zo pas in een mum van tijd. Heel lekker om zo weer bezig te zijn. 

Facebook-reactieblok