Update deel 2

Zo nu nog maar even wat vertellen op quiltgebied. Geen vorderingen foto's trouwens, het lijkt erop dat ik een beetje in een quiltdipje zit. Ik kom er maar niet toe om de rozenquilt te sandwichen. Daar moet ik toch echt wel een dag voor pikken dat ik dat in alle rust kan doen. En een hele dag is er op het moment zomaar niet over. Denk dat ik dat maar uit mijn hoofd moet zetten tot na onze vakantie. 

Maar twee weken geleden dacht ik er wel eindelijk aan om twee boeken bij Bol.com te bestellen. Deze zijn dat geworden. 

008boeken06072011

In beide boeken staan erg leuke quilts met jelly rolls of Balipops natuurlijk. Het linkerboek is nederlands talig dat is dus helemaal gemakkelijk. De eerst quilt die ik uit deze boeken ga maken komt denk ik uit het tweede boek. De sampler van de voorkant. Stof daarvoor heb ik afgelopen zaterdag gekocht. We waren in de middag naar Nieuw Buinen gereden, omdat ik graag de quilts van Marjolijn nog wilde zien hangen. Ik heb weer van de tentoonstelling genoten. Een paar foto's van de tentoonstelling kun je op het weblog van Marjolijn zien. 

001stofjes16072011

Hier zie je een gedeelte van mijn verjaardagsgeld omgezet in lapjes liggen. De 3 lapjes links gaan bij de batik verzameling. De balipop wil ik voor de sampler gebruiken. Samen met de stof rechts. Hiervan heb ik nl. maar 1 meter gekocht. En ik zag naderhand dat ik voor veel andere patronen anderhalve meter of meer moet hebben. Fouchienus zei al, dat overkomt je ook maar 1 keer he. Je kunt toch beter eerst thuis kijken hoeveel je nodig bent. Is natuurlijk ook zo, maar aan de andere kant ik zoek eigenlijk nooit eerst het patroon en dan de stofjes daarbij. Meestal heb ik ongeveer iets in mijn hoofd. Als ik iets precies wil, dan is vaak net niet dat wat ik wil in de winkel. Zelfde heb ik met kleding. Gericht kijken voor een jas of schoenen ofzo is vaak een drama. Er tegenaan lopen werkt dan beter. 

Wordpress category: 

Reacties

afbeelding van Gea

Via het weblog van Marjolijn kom ik hier een kijkje nemen. Binnenkort ga ik ook weer eens naar de Naaidoos en zal ik haar quilts kunnen bewonderen.
Jij hebt mooie stofjes uitgezocht.
Ik lees dat je ook een zoon hebt die Justin heet... Onze zoon heet ook Justin, hij is inmiddels 20.

Facebook-reactieblok