kinderen

Update deel 2

Zo nu nog maar even wat vertellen op quiltgebied. Geen vorderingen foto's trouwens, het lijkt erop dat ik een beetje in een quiltdipje zit. Ik kom er maar niet toe om de rozenquilt te sandwichen. Daar moet ik toch echt wel een dag voor pikken dat ik dat in alle rust kan doen. En een hele dag is er op het moment zomaar niet over. Denk dat ik dat maar uit mijn hoofd moet zetten tot na onze vakantie. 

Maar twee weken geleden dacht ik er wel eindelijk aan om twee boeken bij Bol.com te bestellen. Deze zijn dat geworden. 

Wordpress category: 

Nieuw speelgoed

Na voor hem een eeuwigheid sparen is hij er nu eindelijk, een electrische trein. We moesten dit weekend eigenlijk wel weer naar de ECI winkel en afgelopen week schoot mij te binnen dat ik in de binnenstad van Groningen ook wel eens een modelspoor winkel had gezien. Ik dacht eerst Poelestraat, maar dat bleek in de St. Jansstraat te zijn. Vrijdag hadden we de spaarpot al omgekeerd en het geld bij de bank gewisseld. Gistermorgen naar de stad. Helaas weer eens in de stromende regen. Nou, ja met van winkel tot winkel en af en toe schuilen kwamen we bij de treinen winkel. Dat bleek gelukkig groter te zijn dan de voorgevel deed vermoeden. En bij het rondkijken zag ik ook heel wat wat ik eventueel bij de poppenhuizen kon gebruiken Maar het belangrijkste was er stond ook een mooie startset. Digitaal, locomotief met 3 wagonnetjes, waar onder een kraan. Daar hoefde Justin niet lang over na te denken. Met trein zijn Fouchienus en Justin eerst weer even naar de parkeergarage gelopen. Intussen zijn Lisette en ik de Slegte binnen gegaan. (die achter ingang zat zo handig vlak bij de garage) Gesnuffeld tussen de boeken en verder naar de Macdonalds. Dan was ook al zoooooo lang geleden. Verder was er eigenlijk niet veel noodzakelijks, alleen nog wat naaimachine naalden. Heb ik gelijk ook nog wat info gevraagd over tegenwoordige machines. Ben tot de conclusie gekomen dat ik met mijn Pfaff voorlopig nog heel goed vooruit kan. Een borduurmodule hoef ik niet, ik borduur wel met de hand, vind ik leuker en relaxter. En de BSR op de Bernina, met mijn bekken zie ik me nog niet zoveel quilten op de machine dat ik daar een andere machine voor nodig ben.
Na nog weer een tussenstop bij de Slegte, ik had nl. een Dik Trom boek gezien uit de serie waarvan ik het eerste deel van vroeger nog heb. Justin deel 11 van Pinkeltje, Lisette zag het boek De ongelofelijke reis. Over twee honden en een poes die samen hun eigenhuis weer gaan zoeken. De video hiervan is hier in huis legendarisch. Lisette barstte tijdens het kijken van die film toch zeker 8 keer in huilen uit. Maar steeds toch weer die film willen zien. Ze heeft beloofd tijdens het lezen niet te huilen Fouchienus had het Juvinalis dilemma uitgezocht bij ECI. Kwamen we alle vier met een boek thuis.
Thuisgekomen ging Justin eerst de Bionicle film op Jetix kijken. Wat papa de gelegenheid gaf om de trein uit de doos te halen. Later is er de hele middag lekker gespeeld.

Geen enkel probleem dat er in de start set alleen nog maar een klein ovaaltje zit. Dat ovaaltje was natuurlijk heel goed op te leuken met lego bouwsels.

En dan kan er met het open goederen wagentje ook van alles getransporteerd worden. Zelfs een kar voor poppetjes. Waar bij natuurlijk prompt een groter poppetje zijn hoofd stootte aan een tunnel en uit het karretje viel.

Wordpress category: 

Koekjes

Justin is vanmorgen naar school gegaan met een trommel vol zelf gebakken koekjes voor zijn juf. Juf is vandaag jarig en als cadeautje wilde Justin graag koekjes geven. Afgelopen zaterdag hebben we heel wat winkels afgelopen om een beetje een leuk trommeltje te kopen. Bij de Hema was alleen een metalic koektrommel die door Justin werd afgekeurd als zijnde niet voor een meisje. Uiteindelijk vonden we naar lang rondkijken 1 bij de Marskramer, met Flower Fairies er op. Die kon ook Justin's goedkeuring wegdragen.

Wordpress category: 

Colin

's Morgens wakker worden en dan vallen in een klap de laatste acht jaren weg, al weer acht jaar geleden dat onze Colin werd geboren. Acht jaar van proberen het verdriet een plekje te geven.
In het dagelijkse leven heeft het ook best een plekje, maar op deze 22ste december is ons jongetje weer zo heel dichtbij.
Is er toch weer de vraag waarom? Hou zou hij zijn geweest als jongen van acht. Ook een lego kind, of juist altijd buiten, voetballen, fietsen, rennen.

Wordpress category: 

Splinter

Vanmorgen ook al weer een heel avontuur, vooral voor Justin. We zouden naar school om kwart over acht, had hij een spinter in zijn hak. Ik kijken, ja hoor, een heel klein rotsplintertje. Pincet uit de keuken en pielen. Maar met het vrij groffe pincet kon ik hem niet krijgen. Dus naar boven, onder de loeplamp. Konden we het kreng wel beter zien, alleen er uit krijgen niet. Zoeken naar andere pincetten. Niks natuurlijk ook mijn duur automatisch pincet niet.

Wordpress category: 

Feest

Vandaag de 23ste november. De verjaardag van mijn oudste. Een grote meid van 14 is het nu. Volop in de puberteit, dus als ouders houden we constant ons hart vast.

Wordpress category: 

Zwemmen

Natuurlijk regende het net om kwart over acht weer. Even daarvoor zag je hier vanuit het raam een heel erg rode lucht. Daarbij begon ik al het ergste te vrezen. Hier achter het huis vond ik het niet nodig om mijn regencape aan te doen. Er stond niet te veel wind dus erg doorweekt waren we niet, maar ik vond het wel erg koud. En dan dat clubje kinderen onder het afdakje te wachten tot juf kwam. Justin doet altijd direct zijn muts op maar veel meisjes hadden de haren al weer kletsnat. Brrrrr

Wordpress category: 

St Maarten

The day after.... Justin was al vroeg beneden vanmorgen, toch had hij nog niet bij zijn buit van gisteren gezeten. Lisette was daar altijd wel sterk in.
Fouchienus en Justin hebben eerst hier in de buurt gelopen. Natuurlijk had Justin al de hele middag gevraagd wanneer het nu tijd was om te gaan lopen. Hij zal wel gedacht hebben, het is zo'n donkere dag. Het miezerde ook de hele dag en natuurlijk om twaalf uur regende het harder. Gelukkig was het gisteravond wel droog. Na een stuk lopen hier in de straat werd de tas geleegd en gingen ze door naar Oma. Daar heen ging Lisette ook mee. En ook het arme wichtje kreeg ook nog wel wat snoep.
Ik had deze keer meer kinderen aan de deur dan vorig jaar. Kon ook vrij gemakkelijk, vorig jaar kwam er namelijk helemaal niemand. Nu 5 kinderen. En Justin twee keer. De tweede keer natuurlijk helemaal in een deuk omdat hij mama zo fopte.
Justin had dit jaar een bijtje gemaakt op school daar was hij reuze trots op. Voor al ook omdat hij hem erg netjes had gemaakt vond hij zelf.

Wordpress category: 

Gewoon dagje

Justin blijft vandaag weer over op school, Lisette heeft weer eens een dag vrij van school en dan in de rest van de week projectdagen waarbij ze verschillende bedrijven gaan bezoeken. Daar moet dan een verslag van geschreven worden.

Wordpress category: 

Facebook-reactieblok