Nieuw speelgoed

Na voor hem een eeuwigheid sparen is hij er nu eindelijk, een electrische trein. We moesten dit weekend eigenlijk wel weer naar de ECI winkel en afgelopen week schoot mij te binnen dat ik in de binnenstad van Groningen ook wel eens een modelspoor winkel had gezien. Ik dacht eerst Poelestraat, maar dat bleek in de St. Jansstraat te zijn. Vrijdag hadden we de spaarpot al omgekeerd en het geld bij de bank gewisseld. Gistermorgen naar de stad. Helaas weer eens in de stromende regen. Nou, ja met van winkel tot winkel en af en toe schuilen kwamen we bij de treinen winkel. Dat bleek gelukkig groter te zijn dan de voorgevel deed vermoeden. En bij het rondkijken zag ik ook heel wat wat ik eventueel bij de poppenhuizen kon gebruiken Maar het belangrijkste was er stond ook een mooie startset. Digitaal, locomotief met 3 wagonnetjes, waar onder een kraan. Daar hoefde Justin niet lang over na te denken. Met trein zijn Fouchienus en Justin eerst weer even naar de parkeergarage gelopen. Intussen zijn Lisette en ik de Slegte binnen gegaan. (die achter ingang zat zo handig vlak bij de garage) Gesnuffeld tussen de boeken en verder naar de Macdonalds. Dan was ook al zoooooo lang geleden. Verder was er eigenlijk niet veel noodzakelijks, alleen nog wat naaimachine naalden. Heb ik gelijk ook nog wat info gevraagd over tegenwoordige machines. Ben tot de conclusie gekomen dat ik met mijn Pfaff voorlopig nog heel goed vooruit kan. Een borduurmodule hoef ik niet, ik borduur wel met de hand, vind ik leuker en relaxter. En de BSR op de Bernina, met mijn bekken zie ik me nog niet zoveel quilten op de machine dat ik daar een andere machine voor nodig ben.
Na nog weer een tussenstop bij de Slegte, ik had nl. een Dik Trom boek gezien uit de serie waarvan ik het eerste deel van vroeger nog heb. Justin deel 11 van Pinkeltje, Lisette zag het boek De ongelofelijke reis. Over twee honden en een poes die samen hun eigenhuis weer gaan zoeken. De video hiervan is hier in huis legendarisch. Lisette barstte tijdens het kijken van die film toch zeker 8 keer in huilen uit. Maar steeds toch weer die film willen zien. Ze heeft beloofd tijdens het lezen niet te huilen Fouchienus had het Juvinalis dilemma uitgezocht bij ECI. Kwamen we alle vier met een boek thuis.
Thuisgekomen ging Justin eerst de Bionicle film op Jetix kijken. Wat papa de gelegenheid gaf om de trein uit de doos te halen. Later is er de hele middag lekker gespeeld.

Geen enkel probleem dat er in de start set alleen nog maar een klein ovaaltje zit. Dat ovaaltje was natuurlijk heel goed op te leuken met lego bouwsels.

En dan kan er met het open goederen wagentje ook van alles getransporteerd worden. Zelfs een kar voor poppetjes. Waar bij natuurlijk prompt een groter poppetje zijn hoofd stootte aan een tunnel en uit het karretje viel.

Wordpress category: 

Reacties

Facebook-reactieblok