Hobbykamer

Na bijna 12 jaar is nu eindelijk ons huis uitgebreid met een 4de kamer boven. We wisten natuurlijk dat we de beschikking over die kamer zouden krijgen zodra de buren hun huis zouden verlaten, maar aangezien de buren geen contact met ons opnamen wisten we niets over het hoe en wat. Eerlijk gezegd was ik er ook op voorbereid dat hij een en ander pas op het allerlaatste moment zou regelen. Stel je voor dat wij ook maar een dag te vroeg in de kamer zouden kunnen.

Op mijn verjaardag afgelopen maandag, liet Fouchienus na het avondeten de hond uit en toen hij thuiskwam zei hij:"Je raad nooit wat er nu gebeurde?" De buren reden weg in de auto, zagen hem en waren gestopt omdat hij wilde weten hoe de deur van de kamer draaide. Dat moest hij voor dinsdagavond wel weten i.v.m. de schrootjes die aan de binnenkant tegen de deur zaten.

043deurhobby30052006 Fouchienus is direct naar boven gegaan en is begonnen met het verplaatsten van de boekenkast die daar stond en het open maken van de muur. Die bleek te bestaan uit gipsplaat dus dat was niet zo lastig.

Dinsdagmorgen liet ik Mischa uit en ik zag dat er mensen ik de woonkamer hiernaast waren. Ik heb aangebeld en gemeld dat de deur naar binnen draaide in de kamer. De buren moesten dus eerst de schrootjes verwijderen voor wij er in zouden kunnen.

Woensdagmorgen bracht ik Justin naar school, bij het wegrijden zag ik de buurman en zijn hulpje boven bezig in de kamer. Op woensdag ga ik altijd zwemmen. Bij thuiskomst tegen half 10 ben ik gelijk doorgelopen naar boven. Wat schetst mijn verbazing dat de deur boven op een kier stond. Raar natuurlijk om de boel open te maken terwijl je niet even contact opneemt met ons zodat er iemand in ons huis aanwezig was. Maar ja. Dat is een van de redenen dat we blij zijn dat ze nu verhuisd zijn.

Ik heb natuurlijk direct de deur geopend. En zag dit:045kamer131052006

De kamer is niet al te groot, zo'n een dikke 2 bij 2 meter. In de afgelopen jaren is het gebruikt als keukentje, vandaar het nog aanwezige keukenblok. Dat is het eerste wat Fouchienus eruit gaat slopen. Hij is gisteravond al begonnen met de deurtjes. De afvoer van het aanrecht moet afgedekt worden en dan kan het geheel eruit. In de vaste kast in de hoek kan ik heel wat hobby spullen kwijt. Heerlijk lijkt me dat alles bij elkaar i.p.v. verspreidt door het hele huis.

045kameraanrecht31052006 Ik heb het gisteren gelijk uit gemeten. In deze hoek van de kamer past precies mijn bureau. Het naai tafeltje komt dan voor het raam te staan. Geeft me lekker zicht op het werk. Voor het echter zover is moet er nog een probleem worden opgelost. In de kamer zit nl. geen electriciteit meer. Dat kwam dus nog altijd van de andere kant en moet nu bij ons wegkomen.

047kamerdeur31052006 In de richting van de deur genomen. Hierop is duidelijk een van de grootste voordelen van deze kamer te zien. In de deur zit een slot, incl. sleutel. Als ik weer eens op zoek moest naar mijn spullen om dat ze even waren geleend heb ik vaak gewenst dat ik scharen, lijm etc achter slot en grendel kon zetten. Dat is nu dus mogelijk. LOL

044briefaanoma31052005 Tot slot van dit log nog een leuke foto. Dit had Justin gisteren op school gedaan. Een opdracht creatief schrijven. Is er iets leukers dan de eerste schrijfsels van een 6 jarige.

Justin heeft een brief aan oma geschreven.

Voor degene die moeite heeft met het handschrift een vertaling:

Voor oma, Hoe gaat het met u?Wat gaan we donderdag eten? Is het lekker?

Hoeveel jaar ben je?

Ik wil op mijn verjaardag een legopiratenboot.

Brief van Justin voor Oma

Natuurlijk hebben we gistermiddag ook de brief in een envelop gedaan en naar oma gestuurd. Aangezien we op donderdag altijd bij oma gaan eten (vandaar de vraag, alhoewel Justin voor deze donderdag zelf worteltjes heeft gekozen LOL)

Het schrijven van de envelop was ook nog leuk. Ik had de adressering even op een briefje gezet, kon hij het overschrijven. Even later ging ik kijken. Hij was juist bezig met de postcode, alleen had hij net door dat het cijfers waren. I.p.v. 9649 stond er gbijg. Hij vroeg of hij er een streep door mocht zetten en dan op nieuw de postcode erachter. Dat mocht van mij. Kan de postbode eventueel ook nog even lachen. We zijn heel benieuwd of oma vandaag de brief al heeft ontvangen. 

Reacties

Facebook-reactieblok