Mijn dochter is jarig

Het weer is vandaag niet echt feestelijk, maar vanmorgen kon ik wel deze foto maken.

lucht io 23 november

Dat was toch wel even een heel feestelijke zonsopkomst. Tja en met een dochter die hier niet meer woont is het natuurlijk wel even wennen zo'n verjaardagsochtend. Maar we gaan haar vanavond wel halen en een taart die Lisette wel heel lekker vindt is appeltaart. Daar ben ik vanmorgen maar mee begonnen. 

verjaardagsappeltaart

Voor de rest is het qua handwerken weer van alles wat hier. Waar zal ik beginnen? O, ja met het nieuwe borduurwerk. De deur met de hondjes die door de brievenbus kijken. Ik ben heel flink geweest en heb eerst dat onderste deel met die rode deur helemaal over de volle breedte van het project geborduurd. Hierna komen dan ook de leuke stukjes aanbod. 

In dit stuk zaten grote stukken van 1 kleur, de sneeuwvlokjes waren een leuke afwisseling. De blokken voor mijn sampler heb ik weer even aan de kant gelegd want een ander UFO moest ook aandacht. Woensdagmorgen heb ik de snijmat naar beneden gehaald en ben de delen voor de rand van de Fris & Fruitig quilt gaan snijden. Alle stroken liggen nu boven bij de naaimachine zodat ik ze aan de top kan naaien. 

Lange stroken beige en zwart en nu nog twee stapeltjes met kleine fruitstrookjes. De andere twee gesneden stapeltjes zie je liggen op de foto dat zijn al lange randen geworden. 

Tot slot nog iets anders leuks, woensdag viel mijn ook in het plaatselijke krantje op een berichtje over een bijeenkomst in Dorpshuis de Menterne om mutsjes te breien voor de Goedgemutste Breicampagne. Gistermiddag ben ik daarom naar het dorpshuis gefietst en heb samen met een groepje andere dames zitten breien. Een heel gezellige middag, misschien kunnen we er in de toekomst wel een soort breicafé vervolg aan geven. Gistermiddag heb ik 2 mutsjes kunnen breien. Gisteravond hier thuis nog weer twee, die kan ik volgende week inleveren. Plus nog de mutsjes die ik in de loop van de week nog kan maken. 

mutsjes

Dit zijn de mutsjes van gisteravond, dacht trouwens dat ik rode wol te pakken had, maar deze kleur blijkt ergens tussen rood en roze in te zitten bij daglicht. Ben nu met een mutsje in pied de poule dessin bezig. Het was trouwens wel even weer heel hard nadenken hoe dat jacquardbreien met een draad in elke hand ook al weer ging. En dan vooral het inweven van de draden. Maar even intikken op You Tube en de filmpjes stromen binnen. Wat is dat toch handig. 

 

Reacties