Allerlei vorderingen

Alweer even een nieuwe maand, tijd voor weer een nieuw blogje. 

Irish moss

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik heb laten zien hoe het ging met de Irish Moss trui voor Fouchienus. Ik ben hier niet constant meebezig. Soms sla ik wel eens een paar dagen over, maar toch werk ik er wel regelmatig aan. Al die kabels vergen echter de nodige concentratie en dat lukt lang niet altijd een tijd achtereen. Op de foto zie je het voorpand plus 1 affe mouw. En het begin van de laatste mouw. Het einde is in zicht. 

Ongeveer tegelijk met deze trui begon ik ook met een wat simpeler project. Een eigen ontwerp met behulp van een boek van Ann Budd. Een topdown vest met een kantpatroon in de ronde pas. Gebreid van een garen bestaande uit tencelvezels. 

tencelvest

Ik moet er alleen nog knopen aannaaien. Een werkje wat ik vaak uitstel, al helemaal omdat dit meer een vestje voor het voorjaar is dan om te dragen bij deze november temperaturen. 

shawl

Ook even een foto gemaakt van de shawl gemaakt van mijn zelfgesponnen wol. De eerste honderd gram grijze merino is op. Ik zal er nog wat bij moeten spinnen want ik wil deze shawl nog wel wat groter. Het is echt een heerlijk zacht project. En het kleur verloop komt supermooi uit. Zo'n verf experiment is zeker voor herhaling vatbaar. 

malabrigo azules

Voordat ik echter weer met de grijze wol kan beginnen moet ik toch eerste dit verder verwerken. De Malabrigo merino, kleur azules. Dit is het laatste restje van de lont. Daarna ga ik beide spoelen samen twijnen. Dat moet me deze week wel gaan lukken. 

kerstsokjustin

Vorig weekend ben ik ook met een nieuw borduurproject begonnen. Een kerstsok, naar aanleiding van een opmerking van Fouchienus. We zijn bezig met verven en behangen in de kamer en Fouchienus vroeg of we nu ook als kerstdecoratie van die kerstsokken zouden krijgen aan de schoorsteenmantel. Dit patroon had ik zeker al 15 jaar in huis. Alle kleurtjes garen ook, op 1 na die moet ik nog halen. Het borduurbegin was even lastig. De oogjes gaan toch achteruit vergeleken met een jaar of 20 geleden toen ik heel veel borduurde. Maar ik zit er nu weer aardig in, dit is wat ik de afgelopen week heb gedaan. 

meisje

Tot slot nog even het schilderij waar ik nu mee bezig ben op de schildergroep. Hier ga ik komende donderdagmiddag weer mee verder. Het voorbeeld komt van een oud kalendertje wat ik mocht lenen van een mede schilder van de groep. 

 

Facebook-reactieblok