Breien met mijn eigen hand gesponnen wol

De afgelopen weken nog weer hoofdzakelijk bezig geweest met spinnen. Ook wel breien aan de arantrui voor Fouchienus. Daarvan heb ik nu twee panden af en ik ben begonnen aan de eerste mouw. 

niddynoddy

Bij het spinnen zijn diverse hulpstukken toch wel handig, zoals deze een Niddynoddy. Die kun je natuurlijk kopen, maar deze hebben we gemaakt van een stuk buis van de Gamma met 2 T-stukken en 4 dopjes. Zes oktober kon ik beginnen met het winden van mijn getwijnde merino op deze niddynoddy om een streng te maken. Dit ging toch handiger dan op de haspel. 

lazykate

Hetzelfde weekend hebben we ook nog deze LazyKate gemaakt. Wat hout uit de garage en een messingstaaf in drieën gezaagd en klaar waren we. Wat ik nog heb overgenomen van iemand zijn twee extra spoelen voor de Louet. Nu kan ik met behulp van de Lazy Kate ook garen uit drie draadjes twijnen. 

grijze merino

Hier de streng grijze merino die ik heb gesponnen, een tweedraadsgaren 100gr/318 m  voor het wassen. Na het wassen kom in ongeveer op 303 meter. 

drie strengen

Begin deze week maar eens de stoute schoenen aangetrokken en deze drie strengen gewassen/gezet. De bruine is de alpaca die heb ik vuil gesponnen en het garen had echt wel een was beurt nodig. Een badje in wat wolwasmiddel en daarna goed spoelen. Gisteren waren de strengen droog.

bolllen maken

Na het drogen mijn haspel op tafel en mijn nieuwe molentje. En wat werkte dat fijn om van de streng een mooi bolletje te maken. Er gaat ook mooi 100 gram garen op. Ook een fijne aanwinst. 

twee bolletjes

Na een tijdje draaien had ik twee mooie bolletjes. Een regenboog BFL en een grijze merino. Beide bolletjes heb ik echt met een project voor ogen gemaakt. En met dat project ben ik gisteren ook begonnen. 

begin shawl

Een inspiratie hiervoor was de Nightshift shawl. Daarin worden allerlei verschillende garens gebruikt maar ik wilde graag mijn regenboogbol verwerken. Met behulp van mijn breibijbel kwam ik tot deze steken. Het wordt een driehoekshawl en ik vind het toch leuk worden. De garens breien fijn en het breiwerk is echt superzacht. Zo fijn want ik had ik de afgelopen tijd echt wel eens zoiets van wat als ik het helemaal niet prettig vind om met mijn handgesponnen wol te breien? Niets is echter minder waar. Fouchienus zei al dat hij een trui van de grijze merino wel zag zitten. Nou, daar moet ik dan nog wel heel wat van spinnen. Ik ben nu eerst bezig met de eerste vlecht Malabrigo. 

 

Facebook-reactieblok