De top van de kippen is af.

Na de voorbereidende werkzaamheden van de latten ben ik ook verder gegaan met de volgende stap in het afmaken van de top van de kippenblokken. 

randen snijden

Ik heb de stroken voor de randen gesneden en eenmaal hiermee bezig bedacht ik met dat ik dan ook wel direct de biezen kon gaan snijden. 

randen naaien

Fouchienus had zondagmorgen de naaimachine naar beneden gehaald zodat ik ook de randen kon naaien. Dat gaat boven in mijn hok niet zo goed, te weinig ruimte op de naaitafel, vooral voor het aanzetten van de randen aan de quilt. 

biezen aanelkaar

Zo kon ik ook gelijk de stroken voor de bies aan elkaar naaien. Ik heb eerst alle naadjes afgetekend en gespeld. Kon ik ze later zo allemaal naaien. Door schade en schande wijs geworden, ik heb ooit in de sleur 1 van de naadjes net andersom genaaid. Balen om daar later achter te komen. 

bies

Zopas heb ik van de bies de naadjes gestreken en het geheel dubben gestreken opgerold om mijn liniaal. Dit geheel ligt nu boven in mijn naaikamer, nu is het zaak niet vergeten waar, zodat ik het ook weer kan vinden wanneer het quilten af is. 

top kippen

Hier is dan een foto van de affe kippen top. Ik vind hem erg leuk geworden en ook nog behoorlijk groot

Facebook-reactieblok