Een nieuw jaar, nieuwe projecten.

Een heel nieuw jaar ligt weer voor ons. Een jaar waarin ik ook weer wil proberen om iets nieuws te leren. Wat weet ik nog niet. Meer spinnen of nieuwe breitechnieken, het kan ook de schilder richting op gaan. Nu een blogje over de dingen die ik de afgelopen tijd heb gedaan. Om te beginnen een nieuw project. 

vestje

Er is nog niet heel veel van te zien, maar dit gaat een vestje worden. Voor de zomer. Het garen is een Blue faced Leicester/zijde mix van Fiberspates, Gleemlace. Op de beurs in Zwolle gekocht. In eerste instantie twee strengen van de blauwe kleur. Dat zou genoeg moeten zijn voor een vestje, maar ik twijfelde zo erg daar over dat ik later maar de blauw/bruine erbij heb gekocht, om te combineren. Hoe het vest precies gaat worden weet ik niet, ik ben begonnen met een raglan opzet. Het vestje gaat van boven naar beneden gebreid worden. Voor steken aantallen enz. gebruik ik het boek van Ann Budd. 

merino shawl

Nu een af project, ook iets nieuws voor mij. Ik ben er echt zo trots op. Mijn allereerste werkstuk van garen wat ik zelf heb gesponnen. Een grijze merino en daarbij de zelf geverfde BFL. Van de merino heb ik ongeveer 150 gram gebruikt denk ik. En van de BFL 100 gram. Hij draagt heel erg lekker, super zacht en lekker warm. 

sokken

Begin deze week ook nog een paar sokken voor Fouchienus afgemaakt. Niks spannende kleur of ontwerp, gewoon rechttoe rechtaan sokken. Gemaakt van Langyarns gekocht in Hoogezand. Wat is het lastig dat ik niet even garen kan meenemen uit Veendam. We waren zo verwend al die jaren met twee handwerkwinkels op fietsafstand. 

Wat het spinnen betreft heb ik ook nog een af projectje. Op de vorige bijeenkomst van de spingroep kreeg ik een mooie zachte batt van 50 gram BFL/Merino/zijde/angelina. Dat was natuurlijk superverleidelijk om uit te proberen. 

bat

Ik heb de batt in repen verdeeld en daarna twee spoelen gesponnen. Begonnen op 6 januari en op 11 januari kon ik al een streng gaan maken op de niddy noddy. Zo snel ben ik nog nooit geweest. 

streng

Kijk eens wat een mooi garen geworden. Nu alleen nog bedenken wat ik ermee ga maken. 

malabrigo azules

Deze streng was al een tijdje klaar, maar ik heb het nog niet laten zien volgens mij. De streng Malabrigo Azules. Ik was heel benieuwd hoe het garen er uiteindelijk uit zou zien. Je leest zulke verschillende reacties van mensen. Ik heb de lont verdeeld in lange strengen en twee spoelen gemaakt. Die heb ik daarna samen getwijnd. Met als resultaat een blauw/grijs garen waarin je dan steeds verschillende tinten ziet. Nu natuurlijk ook heel benieuwd hoe de andere twee lonten worden. Maar ik ben nu eerst grijze merino aan het spinnen die ik wil gaan combineren met deze. Van de sjawl had ik nog over en ik heb ook alweer een streng van ongeveer 70 gram gemaakt. 

De kerst is inmiddels voorbij natuurlijk, maar ik ben nog wel steeds aan het borduren met de kerstsok. Daar heb ik twee foto's van. 

40 uur

Deze is van 26 december, ongeveer 40 uur borduren zit er nu in. 

50

En deze is van 14 januari, na 50 uur borduren. Gisteren ben ik bij het handwerkcafé weer aan het borduren geweest. Met die grijze dagen steeds is het licht zo slecht dat ik bij de daglichtlamp moet borduren. Dan kan ik het goed zien, maar ik vind het toch niet echt prettig om overdag onder die lamp te zitten. Ik kan niet wachten tot het weer een beetje lichter gaat worden overdag. 

 

 

 

Facebook-reactieblok