Eindelijk de kippen

Al een tijdje was ik het van plan. Verder gaan met de kippen. Direct nadat de fruitquilt klaar was had ik de stoffen voor de randen al te voorschijn gehaald. Maar er zaten vervelende plooien in, de stof had niet mooi op de rol gezeten. Er moest daarom eerst gewassen en gestreken worden. De kerstquilt kwam er tussen door. In het najaar had ik nog wel de affe blokken op maat gesneden. Door de ziekte van Lisette stond alles even stil, tot het berekenen van randen was ik echt niet in staat. De stoffen wassen en strijken lukte wel, deze week kon ik er even voor gaan zitten om uit te rekenen hoe lang de randen rond de blokken moesten worden, hoeveel stroken ik moest snijden en hoe ze het voordeligst te snijden waren uit een stofbreedte. 

randen snijden

Dit was gistermorgen. Ik heb besloten om de blokken randen te doen met geel, rood en blauw. De groene stof is voor een rand om de quilt. 

rand naaien.

Misschien zullen sommige quilters er van gruwen, maar ik vind het zonde als er van een strook zulke stukken overblijven dat ze samen genaaid een strook van de juiste lengte vormen. Dan ga ik niet nog een nieuwe strook van de lap stof afsnijden. Die paar extra naadjes stoor ik me niet aan. 

naaien

Ik naai steeds in setjes van twee blokken. Dan kan ik ze toch kettingnaaien. En naai twee blokken ben ik wel weer toe aan een pauze wat betreft het rechtop zitten achter de machine. 

twee blokken

De eerste twee blokken zijn hier klaar. Na nog twee sessies zijn er nu 6 blokken klaar. Morgen verder. Ik vind ze er wel heel erg leuk uit zien zo met de randen, het lijkt gelijk weer heel anders. 

 

Facebook-reactieblok