Heel oude UFO

Er ligt hier een echt heel oude borduur UFO. Een bloemenkinderen patroon uit 1977. Ergens in de jaren 80 zag ik deze patronen bij het doorbladeren van Ariadne's. De perebloesem fairy had ik gemaakt van een pakket, volgens mij rond mijn eind examen Havo. Het eerst pakket wat ik ooit kocht. Later kocht ik ook het pakket van de sterhyacinth. 

hyacinth

Blijft een mooi plaatje toch. Die kleine boekjes met gedichtjes vond ik ook zo mooi. Staan hier ook nog een paar van in de kast. 

roze klaver

Deze ligt hier al jaren te wachten op de rest van de stiksteekjes. Op het Ariadne patroon stonden lang niet alle stiksteekjes. O.a. niet de steekjes in de elfjes. Al jaren wil ik dat zelf eens uit vogelen. Maar dit borduurwerk in een map zat geen patroon meer. Wat vond ik echter afgelopen dinsdag tussen oude patronen bij het handwerkcafé? Precies. Dit patroonblad. 

patroonblad

Het patroonblad is in slechte conditie, oud papier, diverse keren gevouwen en er zit plakband op. De eerste stap is daarom denk ik maar het patroon invoeren op de computer in mijn borduurpatronen programma. Een heel karwei. Maar dan kan ik daarop ook rustig de stiksteken toevoegen naar mijn idee. (Zou ik ook gewoon al borduren kunnen doen natuurlijk. Maar dan moeten foute steekjes weer uitgehaald. Dat is in dat programma makkelijker te verwijderen. 

op de computer

Een begin gemaakt. Wel gek trouwens om weer eens zo'n handgetekend patroon onder ogen te krijgen. Daar had ik eerder echt geen moeite mee, ook niet met het formaat van de ruitjes van het patroon, amper anderhalve millimeter. Op mijn leeftijd borduurt dat niet meer prettig. Maar misschien dat ik nu ook nog wel de ontbrekende 3 patronen ga maken. Om de serie compleet te krijgen. Ooit heb ik de kersenbloesem eens geborduurd voor een vriendin. Maar dat is zolang geleden dat ik er geen moeite mee zou hebben om het nog eens te maken. 

Facebook-reactieblok