Iets lekkers bij de soep

Vandaag weer de tijd genomen om iets te bakken. Ik wilde al een hele tijd brood ofzo bakken, gewoon in de oven in plaats van in de broodbakmachine. In de vakantie hadden we voor ons tweetjes een paar keer een speciaal broodje voor bij de soep gekocht. En dan was wel heel lekker. Na de vakantie hebben we hier een paar keer iets gekocht, maar nu toch zelf maken. Voor een focaccia heb ik een recept opgezocht op internet. 

deeg in de kom

Een heel basis recept van bloem, suiker, zout en gist. Dit heeft een tijdje in de keukenmachine staan kneden. Heerlijk dat ik daarvoor die machine heb. Met de handkneden zou wel heel zwaar worden. 

gerezen

Na een half uur rijzen in de keuken. Het geheel is behoorlijk in volume toegenomen. Nu nog een keer een minuutje kneden met de hand en daarna vormen op bakpapier. De typerende kuiltjes had ik er in gedrukt en eroverheen olijfolie met italiaanse kruiden. Alleen.....na rijzen

Dit was na de tweede keer rijzen op de bakplaat, mijn kuiltjes zijn grotendeels verdwenen. Die moet ik er de volgende keer minder voorzichtig in drukken. 

gebakken

Zo staat het brood er nu na het bakken bij. Zonder kuiltjes, maar hij ruikt heerlijk en gaat straks vast ook heel lekker smaken bij een kom groentesoep. Makkelijk eten straks tijdens de F1 race die begint op 5 uur. 

6e blok

Tijdens het rijzen van het brood en ook straks ga ik weer even verder met het quilten van de rand van kippenblok nummer 6. Misschien lukt het me nog om ook de laatste hoek te tekenen en te quilten. Alleen wordt het quilten hier later op de dag moeilijker van wege het licht. Voor de rest van de familie is het niet zo prettig om in het felle licht van de daglicht lamp TV te kijken. Dan ga ik maar breien. 

Facebook-reactieblok