Irish moss en zo.

Openbaar vervoer staking vandaag. Voor een goede zaak, maar onhandig is het wel. Zeker wanneer twee personen in een huishouden afhankelijk zijn van dat vervoer. Justin mocht gelukkig thuis werken. Maar Lisette moest toch naar de kapsalon. Ze moest om half twee  beginnen vandaag en daarom heb ik haar zopas maar naar de Nieuwe Ebbinge straat gebracht. Niet echt mijn hobby, rijden door een drukke binnenstad. 

irish moss

Nee, andere hobbies heb ik veel meer plezier mee, zoals met deze. De Irish Moss is een stuk gevorderd. Ik probeer elke dag wat naalden te breien. Gisteren moest ik een stukje kabel herstellen. Ik zag opeens dat ik bij het eerste kleine kabeltje twee keer de mist in was gegaan. Liep het zigzagje aan beide kanten van de middensteek niet helemaal goed. Ik heb het gelukkig kunnen herstellen door terug te ladderen en met een haaknaald en kabelnaald de boel weer goed op de naalden gekregen. 

In het begin van de avond ben ik bezig met het truitje van Katia Bahama. Het hangt er nog steeds om of ik genoeg garen heb. Soms ben ik optimistisch en soms pessimistisch. 

bakhama

De voorkant ligt bovenop, ik moet nog 1 zo'n rij fantasiesteek en dan nog een stuk tricot steek. Ik denk niet helemaal zo lang als het achterpand. 

single bfl

Ook elke dag een stukje spinnen gaf afgelopen zaterdag deze volle spoel met BFL. Een mooi dun draadje. Ik heb deze gesponnen met de aandrijfdraad op de kleine schijf. 

getwijnd

Na een dag rust heb ik de draad zondag getwijnd. Dit met een "chain ply" Ook met de aandrijfdraad op de kleine schijf. 

streng

Zo ziet de streng er nu uit. 96 gram en ongeveer 145 meter. Het voelt wel lekker aan, alleen niet zo zacht als de vorige strengen. Door het spinnen op de kleine schijf heeft het denk ik net iets meer twist gekregen. 

merino

Ik kon het gisteren niet laten. Die mooie streng geverfde Merino wilde ik toch weer proberen. Iets wat ik laatst ook al heb gedaan, maar op dat moment voelde ik nog niet goed genoeg aan hoe snel ik deze gladdere vezels moest aanvoeren en brak mijn draadje steeds. Nu gaat het wel goed. Deze spin ik weer op de grote schijf. En ik ga hiervan een "2 ply" maken. Ik had echt nooit gedacht dat ik het spinnen zo leuk zou vinden. Het allerleukste vind ik toch wel het leerproces. Hoe voelen de vezels, wat gebeurt er als ik zus spin, wat als ik het zo doe. Ik ben al heel erg blij dat ik na zo'n korte tijd prima bruikbare garens kan spinnen. 

 

Facebook-reactieblok