Kerstboom en Irish Moss is af

Het is alweer de tweede week van december. Echt tijd om de kerstboom neer te zetten. We zijn nog bezig met het behangen van de kamer, dat gaat echter in kleine stapjes. Alle schilderwerk heb ik al wel gedaan, maar die hoge muren alleen behangen dat lukt me niet. Gistermiddag heeft Fouchienus de boom neergezet en de lampjes erin gehangen. Daarna op verjaardagsvisite. Vanmorgen was het tijd voor Lisette en mij om de boom te versieren. 

kerstboom

Daar staat hij weer de komende weken, voor de 27ste keer al dat deze boom mag staan. Niks een boom met een thema of een bepaalde kleur. Gewoon een boom met allerlei ornamentjes met herinneringen. 

discobal

En Lisette hielp, dus deze disco appel kreeg dit keer een prominente plek. Omdat Lisette altijd al van de "glitter en glim"is en daarbij is het ook nog een kerstbal van Papa Hank. Als kerstbal is hij voor mij ontzettend lelijk, net als het klokje wat er ook nog bij hoort. Maar samen met de herinnering hoort hij toch in de boom en dank zij Lisette dit jaar lekker vooraan. Ook Justin heeft zijn eigen ornamentjes. Onder andere een plastic rood vliegtuigje van de Aldi, met geluid van een vliegtuig. En natuurlijk werkt dat geluidje na 18 jaar nog steeds. En mag Justin er ook nog graag altijd op drukken. 

rendier

Echt mooie ornamentjes zijn er ook. Het beertie op een rendier wat we ooit in 2003 kochten in Monschau in de kerst winkel. Lisette zocht toen echt de hele winkel af naar een paardje. Uiteindelijk hebben we dit rendier als "paardje"aan haar kunnen slijten. Het kleine kerstbeertje komt ook uit Monschau gekocht samen met nog 2 andere glazen ornamentjes in 2015 ook in de zomervakantie. 

ornametjes

Dit boompje staat het hele jaar in de kamer met allerlei dingen er aan. In de kersttijd hangen er diverse dingetjes in die ik heb ontvangen bij kerstruilen. Het mooie gepatchte sterretje en het geborduurde kussen. De kralenster heeft Justin gemaakt op de kleuterschool. De sneeuwpop heb ik geborduurd, het pakketje was een geschenk van een penvriendin uit de VS. Het kersttruitje was een pakketje wat laatst bij de Action lag en vorige week heb ik het truitje gebreid. 

irish moss af

Heel blij dat ik vorige week deze trui af heb kunnen maken. Ik was er al in april mee begonnen, een hele klus en nu klaar. Irish Moss van Alice Starmore werd gebreid met Karisma wol van Drops in de kleur petrol, op naald 4. Ik heb me voorgenomen om voorlopig even geen nieuw groot breiproject te beginnen. Eerst bezig met het borduren van kerst sokken. Qua breien heb ik dan altijd nog wel een paar gewone sokken waar ik mee bezig ben. In de avonduren, bij het handwerkcafé en ook in diverse ziekenhuiswachtkamers. Deze voor mij waren vorige week af. 

sokken dineke

Deze zijn gebreid met sokken wol van Lang yarns. Vond ze wel lekker vrolijk van kleur. Tegelijk met deze kocht ik ook een bol sokkenwol voor Fouchienus. Hij zocht zelf de kleur en ik lette niet goed op. Gevolg donker grijsbruine sokken nogal saai om te breien. Ach ze komen vanzelf weer af. En voor dan ligt er al weer een leukere bol garen klaar. 

Nog even een foto van het borduurwerk van de kerstsok voor Justin. 

kerstsok 21 uur

Afgelopen weekend kocht ik daarvoor het laatste kleurtje wat ik nodig had. En kon ik ook die rode kruisjes invullen. Al met al heb ik hier nu ongeveer 21 uur aan gewerkt. Ik heb weer mijn kookwekkertje erbij gepakt om de borduurtijd van deze sok bij te houden. Ooit deed ik dat en eigenlijk beviel dat wel goed. Gaf mij motivatie om wat langer te borduren. Met af en toe een kwartiertje schiet zo'n werk niet op. Ik denk niet dat dit voor kerst dit jaar nog af komt, maar volgend jaar wil ik eigenlijk wel 4 sokken af hebben. En ik merkte in het begin echt dat ik een tijd niet heb geborduurd. Ik moest even erg wennen. Nu gaat het weer prima. Het lijf van het paard borduurde ik zaterdag voor de tv. 

Facebook-reactieblok