Kippen en oogsten

Bijna elke dag een tijdje quilten levert mooie vorderingen op. Zodoende kon ik de afgelopen vrijdag de rand van het vierde blok markeren. 

quiltpatroon

Voor deze quilt heb ik zelf het patroon van de randen getekend. Het patroon is overgetrokken op dit materiaal, geen idee wat het is, maar het is lekker stevig en doorzichtig. Ik heb op de lijn gaatjes geprikt met een prikpen en priklap van de kinderen. Zou ook met de naaimachine kunnen, dat doe ik wel eens met rechte lijnen. Al deze bochtjes vond ik handiger met de prikpen. 

stipjes

Met behulp van een opgerold stukje vilt dep ik talkpoeder op de mal. Dit geeft duidelijke stipjes op de blauwe stof. Op het geel werkte dit niet. Daarop zette ik stipjes met potlood door de gaatjes. 

lijnen

Voor het quilten trek ik de talkpoeder stipjes na met het sewline potlood. De stipjes verdwijnen anders te snel tijdens het quilten. 

vijfde blok

Hier ga ik straks weer mee verder, het vijfde blok is aan de beurt. Het rasterpatroon teken ik gewoon met de quiltliniaal en een vulpotlood van de Action. 

wasmand

Voor het quilten is er echter nog iets anders aan de beurt. Deze wasmand staat nog vol met strijkgoed. O.a. de Venetië jurk. Vorige week donderdag lukte het om de jurk af te maken. Het mooie weer gaf gelegenheid om hem direct te dragen. Alleen natuurlijk vergeten om een foto te maken. Dat moet even wachten tot na het strijken. 

trui fenna

Het breien gaat ook gestaag verder. Gistermiddag was het me echt te warm om te quilten. Ik heb een tijdje buiten zitten breien. Maar met dit patroon  moet ik wel echt mijn aandacht erbij hebben. Dat lukt me geen uren achtereen. 

oogst

Tot slot nog een oogstfoto. Vergeet ik ook steeds om te doen. Hier een meloen (tje) van gisteren en ook de tomaten beginnen te rijpen. De voorste vrucht is een tomatillo. De eigenlijke vrucht zit in een soort lampionnetje. Afgelopen weekend heb ik een hele serie al geplukt. Rauw vind ik ze niet zo lekker, maar dat vind ik van tomaat ook niet. Door gerechten lust ik die wel. De tomatillo's gaan we ook maar in warme gerechten verwerken. 

Facebook-reactieblok