Kippen, shawl en truibeginnetje.

De kippenquilt was de afgelopen vakantie ook mee naar Limburg. Regelmatig heb ik er ook wat aan kunnen quilten. Dat lukte gelukkig wonderwel, zittend in de campingstoel, met de quilt in de losse ring. Een aantal jaren geleden wilde het quilten zo maar niet lukken. Ik kreeg direct last van de armen en schouders. Nu ging het prima, meer ervaring denk ik en het helpt ook dat deze quilt wat groter is zodat ik de bulk van de quilt op mijn schoot kan hebben ter ondersteuning van de ring. 

vierdeblok

Hier ligt de quilt weer thuis op mijn voetenbankje. Ook nu probeer ik elke dag een stukje te quilten. Dit is inmiddels het vierde blok waar ik mee bezig ben. Ook het laatste hoekje van het blok trouwens waar ik straks weer mee verder ga. 

overzicht

Een overzicht van de eerste vier blokken die ik nu heb gequilt. 

Een ander project wat mee is geweest naar Limburg is een gebreide shawl. De echowrap van Littlechurchknits.com ontworpen door Cheryl Toy. Een link naar dit patroon zag ik in juli voorbij komen op Facebook. En aangezien ik een patroon zocht voor de Scheepjes Wirl bol die ik had gekocht, heb ik het patroon gedownload. Het grootste deel heb ik in de avonden in de caravan gebreid. Het laatste stukje hier thuis. 

echowrap

echowrap2

Doordat ik er na de eerste toer van 287 steken achter kwam dat ik niet helemaal goed had gelezen heb ik een extra steek tussen de patroon herhalingen. Ik heb het laten zitten. Had geen zin om uit te halen en ik kon met die extra steek het patroon ook heel goed verder breien. De shawl begint bij de gele rand en na een paar herhalingen ga je over naar het ander patroon waarbij er dan geminderd wordt. Tot er uiteindelijk van de bijna driehonderd steken maar 3 meer over zijn. Het was mijn eerste kennismaking met zo'n bol en ik vond het erg leuk breien. Steeds die langzame verandering van kleur. Nu moeten de draden nog afgehecht en de shawl moet geblokt worden. 

Met deze shawl af had ik geen breiwerk meer om in de avonden te pakken. Vorige week ben ik begonnen aan een trui van Fenna garen van de Zeeman. Gewoon om dat garen eens te proberen. En ook om wat te kunnen doen tijdens de langzaamaan toch weer donker wordende avonden. 

Trui Fenna

Het wordt een simpele rechte trui. Als patroon houd ik globaal een trui uit de Sandra nr. 7 van dit jaar aan. Het patroon lijkt vrij ingewikkeld, maar breit toch vrij gemakkelijk weg voor de tv. 

guus

En dan tot slot een foto van mijn grote hulp elke morgen wanneer ik bezig ben op de computer. Guus komt steevast bij me liggen. Hij vindt dat hij sinds Mischa er niet meer is aandacht te kort komt. Elke morgen komt hij al spinnend bij me om eerst een tijd langs mijn gezicht te strijken met zijn hele lijf. Om dan even later te gaan liggen tussen mij en het toetsenbord. Nu ligt hij op de bureaustoel en heb ik een eetkamerstoel gepakt om op te zitten. 

Facebook-reactieblok