Nieuwe projecten

Sinds mijn vorige blogje ben ik weer met wat nieuwe projecten begonnen. Voor Fouchienus heb ik opnieuw Karisma wol besteld. Nu in een petrol kleur. Met die wol brei ik nu een trui uit het Alice Starmore Aran boek. 

Dit is de Irish moss trui. Gelukkig kwam de steekverhouding van deze wol mooi uit vergeleken met het patroon. Het is geen snel klaar voor de tv breipatroon, maar ik vind het wel mooi worden en ook leuk om te doen. Op de foto staan de boord met daarin een klein kabelpatroontje en de eerste patroon herhaling. Een paar vergissingen tijdens het breien, maar die merkte ik gelukkig direct op. Ik ben nu bezig met de tweede patroon herhaling en ik merk dat het nu al simpeler wordt om het patroon te breien, de steekherhaling worden logischer omdat ik het verloop van de kabels kan zien. 

Een ander nieuw project is wel een simpel patroon. Vorige week zaterdagmorgen was ik met een vriendin op de Brei- en haakdagen in Groningen en daar kocht ik onder andere deze katoen van Katia. 

katia truitje

Op de beurs hing een voorbeeld truitje en ik vond het direct een leuk model. Ik ben expres niet voor de blauwtinten gegaan waar ik vaak voor kies, maar deze geel/roze/grijs combinatie. Als het goed is moet je het model kunnen breien uit  van deze bollen van 100 gram. Alleen is dat een maat 38/40 en dat is voor mij te klein. Ik maak het truitje in ieder geval minder lang aan de achter kant. En dan maar kijken hoe lang ik de voorkant kan maken. Het wordt gebreid in een combinatie van tricotsteek en luie wijven steek. 

spinnen

Bijna elke dag ben ik wel aan het spinnen. Inmiddels twee weken geleden kon ik mijn tweede streng garen twijnen. De tweede honderd gram BFL is een streng 2-ply geworden. Het restant wat ik op 1 spoel over had heb ik verwerkt tot een 3-ply draad doormiddel van kettingtwijnen. Weer een nieuwe techniek erbij. 

geverfde bfl

Inmiddels ben ik bezig met het spinnen van de zelfgeverfde BFL. Ik had in gedachten om hier ook een 3-ply van te maken, maar misschien wordt het ook nog wel een 2-ply samen met een volgende spoel ongeverfde wol. 

Facebook-reactieblok