Quilttentoonstelling Alkmaar

De dag erna. Dat is vandaag, een dag van bijkomen en lekker rustig aan. Gistermorgen reisden Fouchienus en ik al vroeg af. In de stromende regen, op de A7 was het zicht een paar keer zo slecht dat ik dacht: "Wat doe ik die arme man aan?" Hij ging mee met de auto, omdat Alkmaar met de trein vanaf hier niet te doen is. Maar Fouchienus had wel zin in een dagje fotograferen in Alkmaar. Alleen die regen. Gelukkig werd het steeds lichter in de lucht naarmate we meer naar het westen reden. Fouchienus heeft maar 1 keer voor een dikke bui hoeven schuilen. Ik had geen last, ik was gewoon in de Grote kerk. 

Grote kerk

Ik vond het weer een hele mooie overzichtstentoonstelling. Veel verschillende stromingen binnen de quiltwereld. En gelukkig ook veel mooie met de handgequiltte werken. Dat blijft toch wel mijn eerste liefde. Alhoewel ik ook heel mooi machine werk heb gezien. Ook dat ik dacht o, ik wilde dat ik dat kon. En, toch eens proberen om zelf op een kleiner werk weer te doen. Enne top's heb ik nog wel liggen. 

catalogus

Bij binnenkomst dacht ik er gelukkig aan om gelijk deze catalogus mee te nemen. Vind ik altijd fijn om thuis nog even in te kunnen kijken. Ik heb veel meer foto's gemaakt dan anders, maar dat blijft toch meer een naslag bestand voor mezelf. Ik heb geen zin in toestemming vragen e.d. Na het rondkijken, met tussendoor een pauze om buiten even mijn broodjes op te eten, was het tijd voor de aanwezige winkeltjes. Altijd fijn wanneer je niet zo dicht bij een quiltwinkel woont. 

Aankopen

Was ik iets nodig? Nou, nee ik ben immers nog druk met de kippen. Maar een kleurtjes aanvulling is altijd welkom. En dat leuke vakantie quiltje van Maaike Bakker kon ik niet weerstan. Wel jammer dat ik daar niet zo aan kan beginnen, het patroon moet eerst 200 procent worden vergroot. Iets wat ik me voor kan stellen in een tijdschrift. Maar bij een pakketje vind ik het toch vervelend. Het kersthangerpatroontje is wel mooi duidelijk, geschenkje van het Gilde. Voor de blokkenpuzzel ben ik ook overstag gegaan, daar heb ik al zo lang over getwijfeld. Het patroon wat erbij zit is wel erg summier. Staat me bij dat daar ook eens een beschrijving van in het Quiltnieuws stond. Die moet ik er dan maar even bij zoeken. Lijkt me wel een grappig projectje om te maken. 

Vanmiddag eerst gewoon met de beentjes omhoog lekker quilten. 

Facebook-reactieblok