Vakantie en stoffen.

In de maand juli zijn Fouchienus en ik met zijn tweetjes lekker twee weken naar Limburg geweest. Een heerlijke vakantie op camping Klein Kullen in Epen. In de vakantie hebben we veel gewandeld. Maar er waren ook een paar regendagen, die heb ik gevuld met breien en quilten aan de kippenquilt. Ook stond er een dagje Maastricht, met markt waar vrij veel stoffenkramen staan op het programma. Alleen kon ik niks naar mijn zin vinden. Of niks, nee ik zag wel stof, maar die was vrij prijzig en om dan zomaar een paar meter mee te nemen, dat doe ik niet meer. 

Limburg

Een foto van onze vakantie, daar onder in het dal ligt onze camping. De eerste zondagmiddag even dit heuveltje op gelopen om de conditie te testen. En dan heb je van bovenaf een mooi uitzicht. 

Na de vakantie stond de eerste week vooral in het teken van de was. Het weer was niet zo geweldig, dus dan is het vrij lastig om veel was weer droog te krijgen. We zijn op de dinsdag nog even naar Groningen geweest. Daar viel het aantal stoffenkramen op de markt echt tegen. Ik kon de stof die ik in mijn hoofd had niet vinden. Wel een mooi paneelstofje gezien en voordat we naar huis gingen toch nog even weer langs die kraam om die lap mee te nemen. Eénmaal thuis achter de computer gekropen om online naar stoffen te kijken. Daar vond ik vrij snel de stof die ik wilde. Alleen had ik niet gezien dat de webshop vakantie had en dat de stoffen later verstuurd zouden worden. De afgelopen weken hield ik me daarom maar bezig met breiwerk en quiltwerk aan de kippen. Dat laatste gaat lekker, ben al begonnen aan het vierde blok. 

Vanmorgen zette ik me over mijn knipangst heen en ik heb een patroon getekend voor het paneel. 

jurk venetie

Knipangst omdat ik toch wel bang was om het mooie paneel te verknippen. Het was even passen en meten, om de voor- en achterkant eruit te krijgen en daarbij ook nog twee mouwtjes. Maar het is gelukt. De delen liggen nu boven klaar bij de naaimachine. Tijdens het knippen ging ook nog de deurbel. Ja, mijn andere stoffen waren er ook. 

stoffen.

Een mooie stevige tricot met een zomerse print van bloemen en pauwen, dat gaat een mooie zomerjurk worden. De andere lap is een katoen/polyester met veertjes erop. Daarvan ga ik een blouse maken. Deze lappen moeten nog wel even wachten, eerst het andere jurkje en vanmiddag ga ik nu eerst nog even quilten. 

Facebook-reactieblok