Weer twee blokken gedaan/Another two blocks

Het afgelopen weekend was aardig druk met werken in de tuin, hier en ook bij mijn vader. Op zondag vierden we ook de 86ste verjaardag van Papa. Met ook visite van neven en nichten was het een mooie gezellige dag. Maandag was daarom weer een bijkom dagje. Gistermiddag weer een gezellig handwerkcafé en daarom vandaag pas weer tijd voor een paar nieuwe quilt blokjes. 

The past weekend was rather busy with working in the garden at home and at my dad's house. On Sunday we celebrated dad's 86th birthday. With our family and some cousins it was a very nice day. On Monday it was another day of resting for me. And yesterday afternoon a nice get together in the craftscafé. That means only this day with time to make some more blocks. 

bloem

Weer de kromme lijnen van punt tot punt, maar nu in de vorm van een bloem. Later de ruimte rondom de bloem nog opgevuld met een meander. 

Curved lines again, stitched from dot to dot to get this flowershape. In the negative space I did some more meandering. 

bladeren

De blaadjes meander met echo lijntjes er omheen. Dit leek me aan de ene kant makkelijker om te doen dan het gewone meanderen, maar dat viel nog tegen. Ik vind het vooral lastig om de blaadjes puntig te krijgen. En ik heb de neiging om ze nogal veel dezelfde handige kant op te maken. Tja en dan krijg je soms van die rare kleine ruimtes die je overhoudt. Toch ben ik best tevreden als ik de foto zo zie. Geen problemen die met oefenen niet op te lossen zijn. 

The leafy meander with echolines. This one seemed easier to do when compared to meandering, but I thought it was hard. Hard to get pointy leaves and hard not to have them all in the same direction. But I am still content. No problems that I can not solve with more practice hours. 

kip 8

Op het handquilt front is kippenblok nummer 8 ook klaar. 

I also finished handquilting chicken number 8. 

gele tulpen

Nog heel iets anders. Een dikke maand geleden zag ik in het dorpshuis een flyerhangen over een nieuw te starten schilder groep voor 55plussers hier in het dorp. Na onze cursus van alweer 8 jaar geleden was het schilderen er hier weer een beetje bij gebleven, ik voelde daarom wel voor zo'n clubje. En gelukkig kon ik nog mee doen. Behoor dan ook bijna tot de doelgroep. De eerste bijeenkomst begon ik met deze tulpjes. Ik had een kaart als voorbeeld. Dezelfde kaart gebruikte ik ook voor een aquarelpotlood plaat voor in mijn Bujo. 

Something else is this. About a month ago I saw a flyer about a new painting group here in the village. We did a course almost 8 years ago, but I hardly painted on my own. And liked the idea of a club. On our first meeting I started to paint this tulips got the inspiration from a card. I used the same card for the May picture in my bujo. 

aqua

Voor de zomer hebben we straks nog 1 bijeenkomst, dan ga ik verder met onderstaand schilderijtje. Twee kipjes. 

Before the summervacation we have 1 meeting left. I will continue painting this in acrylics. Two chickens. 

kippen

Facebook-reactieblok