Affe tas

 Zondagmorgen heb ik de laatste dingetjes van de tas afgemaakt. Aan de sluitlinten moesten stofkralen gezet worden en de spulletjes daarvoor heb ik mee naar beneden genomen. Later heb ik boven op de naaimachine de linten en hengsels eraan gezet. Daarmee was het tasje een echte affo geworden. 

Hier hangt de tas voor de foto even aan de deur. Met de inspectie erbij natuurlijk, want daar hangt normaal niks en daarom moet Lotje wel even snuffelen. Ik vind het een leuk visite tasje geworden. Doordat het alleen wordt gesloten met die lintjes blijft de bovenkant redelijk open. Te open om mee te winkelen of naar een beurs te gaan o.i.d. Dan maak je het zakkenrollers wel erg gemakkelijk. 

On Sunday I finished the bag. I just had to ad the fabricbeads to the strips that close the bag. I did that downstairs by hand. Later I stitched them on to the bag with my machine. I think it turned out to be a very nice visiting bag. Because you just close the bag with the strips tied the bag stays fairly open. Too much to take it shopping or to a fair. That would be far to easy for pickpockets. 

Vorige week ging ik beneden de stofjes voor de hengsels e.d. snijden. Met de snijmat beneden op tafel kon ik het niet laten om met een nieuw project te beginnen. Alhoewel nieuw. De stofjes voor deze quilt heb ik al sinds 2004/2005 in huis. De fruitstofjes ben ik begonnen te sparen bij mijn tweede bezoek aan de Naaidoos. Bij mijn eerste bezoek aan een quiltwinkel was ik zo overdonderd door het enorme aanbod dat ik alleen een wit potlood heb gekocht LOL

In verschillende sessies gedurende de week heb ik uit 14 verschillende stofjes blokken gesneden. Van de zwarte stof heb ik stroken gesneden voor de schaduwrand en creme stof voor de achtergrond. Momenteel ben ik bezig met het naaien van de blokken. Ik denk dat ik morgen al een foto kan maken van alle affe blokken. Ik maak er in totaal 42 en 21 daarvan zijn er nu af. Daar zit aan beide zijden de schaduwstrook. Het verbaast me echt hoe snel het maken van de blokken gaat. 

In several cutting sessions during the week I cut blocks out of 14 fabrics. Out of the black fabric I did cut strips to make the shadowpart of the block. And the cremecolour is used as background. I think I can make a picture of the finished blocks tomorrow. I am making 42 in total and so far 21 are finished. The have the shadow strip on two sides.  I am really surprised how fast I can make the blocks. 

Reacties

afbeelding van Gert

Gert (niet gecontroleerd)

Wat een leuke tas is dit geworden, en je hebt mooie kleuren stof gebruikt. Blij dat de inspectie de tas goedgekeurd heeft. En die groente en fruit stoffen vind ik altijd superleuk: ik wil er in de toekomst ook eens wat van aanschaffen. Op de tentoonstelling in Leiden hing een erg leuk quiltje, waarbij het net leek of het fruit in mandjes lag, en iets over de rand heen hing (en was los fruit op geappliceerd) Veel plezier met deze quilt.

afbeelding van Shirley

Shirley (niet gecontroleerd)

De tas is enig! Mocht je hem te open vinden, dan kan je er altijd nog een rits inzetten, heb je tip nodig, mail me dan maar. Je weet me te vinden :p en ooh die fruitlapjes, zo gezond! LOL om het overdonderd gevoel de eerste keer in de winkel, herkenbaar.

afbeelding van Inge Slaats

Ik vind de tas hartstikke leuk, mooie kleuren!
Grappig verhaal over het kopen van enkel en alleen een potlood in een overvolle quiltwinkel.
Ik ben erg benieuwd naar de fruitige quilt in wording.

Groetjes,
Inge

Facebook-reactieblok