De paasdagen

Voor de paasdagen hadden we hier niet veel op het programma staan. De laatste jaren ben ik al blij als we gewoon wat tijd rustig met elkaar door kunnen brengen, zonder allerlei afspraken. Met de kerst bereidt ik meestal wel een diner voor ouders/schoonouders. Nu waren we zonder toeters en bellen thuis. Voor de lunch hadden we lekkere soorten brood, voor Lisette suikerbrood, daar is zij dol op. Justin had een zak van 10 krentebollen. Hij kondigde in de winkel al aan dat hij die alleen ging eten. Dat is hem nog gelukt ook, vandaag de laatste mee naar school. Voor ons was er nog een paasstol. Vinden beide kinderen niet zo lekker, Lisette niet om de rozijnen, Justin vindt "dat gele"niet lekker. Eet volgens mij wel banket, maar dat zal wel anders smaken
Het geheel natuurlijk ook opgeleukt met wat eiergerechten.
Zondagmiddag kwamen mijn vader en zijn vriendin langs voor de thee. En vroeg in de avond zijn we met zijn vieren gaan gourmetten. Waarbij deze keer beide kinderen ook aardig vlees aten. Lisette eet met zoiets al wel een paar jaar meer dan 1 stukje. Maar Justin hield zich meestal bij shoarma. Hij vond het ook knap van zich dat hij andere dingetjes had geprobeerd. En nog lekker vond ook.
Het weer was hier in het noorden heel aardig. Zo zelfs dat ik Fouchienus zondagavond voorbereidde op een dagje dierentuin om maandag. Zoiets 's morgens vroeg op een uitslaapdag voorstellen werkt niet bij mijn ega. We zijn tegen kwart over 10 hier weggereden en waren tegen elven in
Emmen. Bij de drukke parkeerplaatst sloeg even de schrik om ons hart. Zeker op het moment dat we bij het oude deel van het park arriveerden en voor de kassa's heel lange rijen zagen. Dat bleken allemaal mensen die nog gewoon een kaartje moesten kopen. Met onze abonnements kaartjes konden we zo doorlopen Pfffff. Eerst snel naar de toiletten, en daarna hebben we ons gebruikelijke rondje een keer anders om gelopen. Ontweken we toch ook een beetje de drukte.

Lisette wilde graag foto's maken. Ze had thuis gevraagd of we de digitale camera mee namen. Dat is toch wel lekker hoor. Dat zo'n kind gewoon lekker weg kan knippen. Ze moet toch leren een beetje leuke foto's te nemen. De loopbrug door het elanden verblijf was vorige week geopend. Heel leuk om dat terrein toch beter te bekijken. Ik vond het eerst nogal jammer, zo veel leuke kijk dingen weg voor een groot terrein waar je amper dieren zag. Vroeger vond ik het eb en vloed verblijf met waadvogels altijd leuk om een tijdje te zitten kijken.
Het weer was gisteren net goed genoeg. De meeste dieren waren wel buiten, maar niet zo sloom van de warmte. Het is toch leuker om de beren te zien lopen i.p.v. steeds liggen op dezelfde rots.

Lisette zette deze giraffes op de foto, het beest stond mij de hele tijd recht aan te kijken. Na een tijdje kwam Lisette bij me staan om de giraffe van voren op de foto te zetten, ging hij natuurlijk opzij kijken.
De olifanten groep blijft natuurlijk ook leuk om even te kijken. De grote dames en dan die kleintjes die er tussen door lopen en spelen.

Met Justin kunnen we nog niet te lang op een plek blijven staan. Een tijdje observeren vind ik wel leuk.
Zo tegen half twee werd het tijd voor de dieren die we echt nog even wilden zien deze keer. De krokodillen, dat was lang geleden. En daar bleken zelfs een stuk of elf jonge krokodillen te zijn. Lisette wilde graag de haaien op de foto. Helaas werden die foto's niet zo mooi. En natuurlijk wilde Justin nog even bij de pinquins op de es kijken. Er zaten veel te broeden. Een mooi gezicht dat die dieren allerlei plekjes kunnen zoeken. Om een uur of vier waren we weer thuis. Pa en ma zijn lekker lui gebleven qua eten hebben we nog een eitje gekookt en brood gegeten. Ik wilde eerst de afwas die er van zondag avond nog stond laten staan tot vanmorgen. Maar even later heb ik het toch nog maar weg gewerkt. Kwam Fouchienus later kijken wat ik aan het doen was. Helemaal verbaasd over dat mens dat het ene zegt en een kwartier later het andere doet
Al met al waren het fijne paasdagen voor ons. Blijf het alleen jammer vinden dat de kinderen geen vakantie na de pasen meer hebben. Moet je twee de paasdag toch rekening houden met het naar bed gaan.
En ik moest er ook donders aan denken dat ik vanmorgen moest lezen in Justin zijn groep.

Wordpress category: 

Facebook-reactieblok