algemeen

Een nieuw blog begin/ A new blog start

Het afgelopen jaar stond mijn hoofd echt helemaal niet naar bloggen. Las zelf ook nog weinig blogs en keek meer filmpjes op you tube. In mijn achterhoofd nog steeds wel het idee om ook wat vlogs op te nemen. Alleen zou ik dat graag in alle rust doen, met andere woorden zonder dat er iemand thuis is. Tja, en Justin heeft eigenlijk alleen maar online colleges sinds maart vorig jaar. Lisette is sinds 14 december al weer thuis. Daarom sukkel ik hier maar een beetje door. Mijn clubjes liggen natuurlijk ook al heel lang stil.

De wereld is veranderd

Veranderd en hoe! Inmiddels zitten we al weken voornamelijk thuis. Ik kom alleen bij huis weg voor boodschappen 1 keer per week. De zorg voor mijn vader gaat natuurlijk ook door. En is uitgebreid omdat het voor hem allemaal wel erg verwarrend is. Fouchienus is enkele weken thuis geweest. We hebben regelmatig gewandeld en gefietst. Maar ook een nieuwe vloer gelegd in de voorkamer. De plinten moeten nog gehaald, alleen dat moeten we even slim aanpakken want samen kiezen gaat niet natuurlijk. 

Een februari update.

De maand februari loopt op zijn eind, tijd voor een blogupdate. Het plan was dat ik inmiddels ook een podcast klaar zou hebben over de projecten waar ik mee bezig ben. Daarvoor heb ik wel een geschikt cameraatje nu, maar het is steeds zo donker in huis. Zo krijg ik geen mooie beelden. Voorlopig experimenteer ik vrolijk door voor ik een filmpje online zet. Want poeh dat praten tegen een camera valt ook nog niet mee. Wat heb ik de afgelopen maand gedaan?

vestje

Vakantie

Poeh, zit ik net een heel blog te maken, bijna klaar en druk ik me toch even op een verkeerde toets bij het plaatsen van een foto en fffffft alles weg. Dan maar nog eens. 

Onze vakantie zit er alweer een tijdje op. We zijn weer een week of drie thuis, na twee heerlijke weken in de Achterhoek op camping de Brömmels. Eind juli was het natuurlijk zo heel erg warm. De eerste week hebben we lekker kunnen genieten van fietsen en wandelen in de omgeving. De tweede week veel gelezen en ook wel gebreid. Ook heb ik wat schetsjes kunnen maken. 

Marie Wallin voortgang/Progress Marie Wallin

Die voortgang is er zeker wel ook al heb ik het hier niet laten zien. Het breien van dit project gaat me niet zo heel vlot af, ook al omdat ik me door allelei dingen laat afleiden. Plus het garen is natuurlijk vrij dun. Toch heb ik gisteren de eerste mouw af kunnen maken. Nog een mouw te gaan en dan is het in elkaar zetten en de kraag erop. 

De lol van tekenen/Having fun drawing

Afgelopen december ben ik begonnen met een bullet journal. Ik had dit al diverse keren langs zien komen, maar vond het niks, modegril of zoiets. Alleen moet een mens aan het einde van het jaar weer een nieuwe agenda. Je loopt er tegenaan dat je al afspraken in het nieuwe jaar moet noteren, maar geen ruimte in de oude agenda. Zo zag ik via facebook toch wat dingetjes langskomen over zo'n bullet journal. Gekeken op de site en ik dacht dat moet ik toch maar eens proberen. Dat heb ik begin december gedaan. Heel simpel wat wil ik aan maand/week indelingen. De decembermaand een beetje geoefend.

Dieren blogje

Deze eerste zondag in de wintertijd ben ik natuurlijk helemaal in alle vroegte beneden. Tijd voor een blogje met wat dierenfoto's die ik de afgelopen twee weken heb gemaakt. 

This first Sunday while having wintertime. (We had to set the time back an hour the past night). Time to write an animalpicture blog with photos I had made the past weeks. 

Lisette en Bailey

Lisette met 1 van haar konijntjes. Bailey moest heel nodig een pedicure beurt. Dat doen we dan meestal met zijn tweetjes. 

Projecten van de laatste tijd

De afgelopen tijd heb ik zeker niet stil gezeten. Ik ben veel bezig geweest met de fruitquilt. Alleen werd het net nu het quilten lekker ging natuurlijk ontzettend warm. Met de hitte van vorige week ging het quilten op de bank echt niet. Voor het quilten van de rand heb ik de quilt uit de grote standaard gehaald. Ik gebruik nu de losse ring. Maar dat heeft wel als gevolg dat ik met de hele quilt op schoot moet zitten. Gelukkig kwam ik erachter dat het me wel buiten lukte op de tuinstoel met de quilt grotendeels op tafel. I didn't do nothing the past weeks.

Weer kuikens

Drie weken na het uitkomen van onze Henk staat er vandaag weer een broedmachine vol eieren op uitkomen. We waren vanmorgen om half zeven beneden aangezien er voor Fouchienus een beenmergpunctie in het UMCG gepland stond. In de broedmachine zagen we dat er in ieder geval al 4 van de 7 eitjes aan waren gepikt. Het onderzoek verliep vlot deze keer, gelukkig hoefde Fouchienus ook niet extra lang blijven liggen i.v.m. bloeden. Om half elf waren we weer thuis en tot onze grote verrassing lag er al een bijna droog kuiken in de broedmachine.

Pagina's

Facebook-reactieblok