Blokjes

Zo tussendoor ben ik lekker bezig om de diverse lapjes van Lisette haar quilt aan elkaar te zetten. Inmiddels ben ik toe aan de laatste serie, dan kan ik echt blokken gaan vormen.

Voor ik ze verder aanelkaar ga zetten ga ik het geheel denk ik nog even uitleggen. En dan samen met Lisette beslissen hoe ze aan elkaar gaan komen. Willekeurig of het sterren patroon toch een beetje benadrukken d.m.v. de twee verschillende stofjes die gebruikt zijn voor de grote drie hoeken.

Enkele weken geleden heb ik me aangemeld als lid van het Nederlandse Quiltersgilde. Afgelopen zaterdag lag mijn eerste Quiltnieuws met lidmaatschapskaart in de bus. Bij het lidmaatschap kreeg ik ook nog deze 5 lapjes van 20 x20 cm. Hele leuke kleurtjes, die nodigen uit. Maar ik ben sterk
En dan is er hier in het dorp op het moment de provinciale handwerk tentoonstelling van de Groninger plattelandsvrouwen. Ik las dat vorige week in de krant en had het wel even genoteerd omdat ik toch eens wilde kijken. Er waren allerlei werkstukken te bekijken. Veel heel erg mooi, maar ook diverse niet zo geweldige dingen. Tot mijn grote verrassing zag ik ook Quilts hangen van de afdeling Muntendam. Er blijkt hier dus zowaar een quiltgroepje te bestaan. Alleen voor leden van de plattelandsvrouwen, maar dat moet dan maar. Wie weet kom ik ook nog wel andere leuke cursussen/workshops tegen. Nieuwe technieken blijven natuurlijk altijd leuk.

Wordpress category: 

Reacties

afbeelding van dineke

Marixeblle, de eenhoorn is voor een borduren voor gezondheid, de opbrengst van de borduurwerken gaat naar o.a. Kika. Ik had opgegeven dat de grootte van het werk me nietzoveel uit maakte, in vergelijking met andere werken die ik bij andere borduursters zie is dit wel een heel grote. Voor 1 juli moet hij klaar zijn. Dat lukt makkelijk.

Facebook-reactieblok