Quilten

Hitte

Juni in Nederland en het is me toch alweer warm. En alhoewel het natuurlijk fijn is dat warme weer, ik kan er niet zo goed tegen. Nou, ja alles maar een beetje rustig aan. Zijn er hier vorderingen sinds mijn vorige blogje. Ja hoor van alles heb ik wel gedaan. En ik ben ook nog jarig geweest dus heb van mijn verjaardagsgeld diverse dingetjes kunnen kopen. Allereerst maar mijn breivorderingen. 

katia

Machine quilten

Een paar weken geleden kwam er op FB een berichtje voorbij over een nieuwe groep voor machinaal quilten. Om elkaar wat te stimuleren om de technieken beter onder de knie te krijgen. Ik had me voor die groep aangemeld en baalde eigenlijke en beetje dat ik niet direct mee kon doen met de filmpjes van Angela Walters want geen quilttop daarvoor klaar en geen stoffen. Kreeg ik gisteren zo maar een ingeving dat ik natuurlijk de sneeuw verf lappen kon versnijden tot blokken en die dan gebruiken om te quilten. Dat heb ik gedaan.

Alweer oktober

Dat bedacht ik me afgelopen zaterdag. Een zaterdag waarbij er niet zoveel op het programma stond. Maar in de loop van de morgen bedacht ik mij dat het we toch weer behoorlijk richting de Kerst gingen. En ook dat ik dan nog steeds geen gequilt kleed had gemaakt voor over het tafeltje waar de kerstboom elk jaar op staat. Bij het op zetten van de boom zeg ik al jaaaaren dat ik daar toch eens een quilt voor wil maken. Het patroon heb ik ook allang. Ik zocht gelijk de Creatief met Patchwork uit 2007 op. En in de middag reden Fouchienus en ik naar Nieuw Buinen.

Helemaal af!

Jawel, helemaal af is de quilt "Fris en Fruitig". Gistermiddag heb ik er zelfs direct een label voor gemaakt en erop genaaid. Dat is een onderdeeltje wat er wel eens bij wil blijven. Eind vorige week kon ik de laatste quilt steekjes zetten. De quilt kon worden bijgesneden. Waar ik daarbij eerder meestal over de grond kroop, was het nu niet zo moeilijk om dat op de grote eettafel te doen. De ovale tafel was qua loopruimte soms wel handiger, maar voor dit soort klussen is deze tafel toch vele malen gemakkelijker.

Quiltfestival Noord Groningen 2016 (1)

Opeens was het afgelopen zaterdag alweer zover, voor de vierde werd in Noord Groningen weer het Quiltfestival gehouden. Drie dagen van allerlei verschillende quilttentoonstellingen op prachtige locaties. Zaterdagmorgen reisden wij al vroeg af richting het Hogeland, zodat we zoveel mogelijk locaties konden bezoeken. Allemaal lukte ons ook deze keer helaas niet. We begonnen onze rondrit deze keer in Oldenzijl, bij het dorpshuis, want daar was een kaartverkoop punt met pin. Jammergenoeg werkte het pinapparaat nog niet. Gelukkig had manlief genoeg contanten in de knip. 

Deventer (2)

Eigenlijk was ik van plan het vervolg blogje van Deventer gisteren al te schrijven, maar wat zondagavond begon als een beetje keelpijn groeide gisteren uit tot een fikse verkoudheid. Heb gisteren niet veel anders gedaan dat de nodige huishoudelijke zaken en verder hangen op de bank. Niks aan. Snel over naar leukere zaken.

vogels

Dagje genieten in Deventer (1)

Dat was het echt afgelopen zaterdag. Genieten van heel veel quilts in de Eusebius kerk op de tentoonstelling van het Quiltersgilde. Afgelopen voorjaar had ik al twee treinkaarten gekocht zodat Fouchienus en ik samen konden gaan. Lekker rustig met de trein. Helaas kwam dat laatste niet uit. Wegens werkzaamheden aan het spoor reden er tussen Assen en Hoogeveen bussen. Op zich prima geregeld, maar wel twee extra keren overstappen. En op de heenweg een trein die te laat binnenkwam in Zwolle waardoor de trein naar Deventer voor alle overstappers zo weg reed.

Pagina's

Facebook-reactieblok