Achter de naaimachine


Hier zit ik momenteel te naaien, in een hoekje van de slaapkamer. Ik ben steeds een half uurtje bezig met lapjes aan elkaar zetten voor Lisette haar quilt daarna neem ik het stapeltje wat ik gedaan heb direct mee naar beneden om ze te strijken. Ik wilde eerst alvast een blok maken om te kijken hoe het zou worden, maar dat was toch niet handig. Zo met de stapeltjes lapjes en dan steeds de hele serie naaien, dat verkleint de kans op fouten. Voor het effect van het geheel moet ik dan maar even wachten.
Dat is denk ik ook wel zo goed voor mij. Heb ik iets om naar toe te werken. Ik merk dat ik iets sneller laat liggen als ik eenmaal weet hoe het resultaat zal worden. Daarom boeit ook het borduren van iets voorbedrukts op canvas me niet. Je ziet het plaatje immers al. In het zo snel mogelijk resultaat willen zien, ben ik mezelf een beetje aan het dimmen. Geniet meer van het hele maak proces. Ik denk dat ik daarom quilt projecten eerder ook wel weer aan de kant gooide. Vond ik eigenlijk alleen het lapjes aanelkaar zetten maar quilten, de voorbereidingen maar lastig. Terwijl ik nu wel lol heb in alle fases om tot een eindproduct te komen.

Wordpress category: 

Reacties

afbeelding van Diny Franken.

Diny Franken. (niet gecontroleerd)

Dineke, dat is mooie stof voor je hortensiaquilt! Lekker thuisblijven en je hoeft geen nieuwe te kopen. Succes met het afmaken!
Diny Franken. :D

Facebook-reactieblok