Siggy ontvangen en weer geborduurd

 Al een tijdje ben ik Siggy blokjes aan het ruilen met mede quiltsters. De laatste tijd was het er niet zo van gekomen om mailtjes te versturen, maar ik kreeg wel een verzoek van Serena voor een ruil. Helaas is de eerste envelop met siggy zoek geraakt bij de post. Gelukkig was ze zo lief om me nog een tweede te maken. In het begeleidende briefje las ik dat ze nog maar 14 jaar is. Leuk toch, een blokje van zo'n jonge quiltster

I am exchanging Siggy blocks for quite some time now. It came a bit to a stand still lately but I got a mail from Serena to swap. Unfortunately her first envelope got lost in the mail. But she was so kind to make me a new one. In the letter that came with the block I read she is only 14 years old. Isn't that great, a block from such a young quilter.

Serena's Siggy

Ondertussen ben ik natuurlijk ook nog steeds druk met de handschoenen voor Fouchienus. Nummer 1 schiet al op, ik ben vanmorgen begonnen met de flap. Gistermorgen wilde ik ook tussendoor breien aan de handschoen maar ik was bezig met de duim en ik twijfelde over de lengte. Daarop heb ik het breiwerk maar even aan de kant gelegd en een borduurwerk uit de kast gepakt. Niet de Mild Menagerie deze keer, maar Noah's Ark. Ik heb de konijnen voorzien van stiksteekjes, zodat de onderste rij dierfiguurtjes af is. Ook ben ik begonnen met de kangaroe in de rechterrij. Later heb ik nog gewerkt aan de blauwe hokjes aan de rechterkant. 

I am still knitting the gloves for Fouchienus. The first one is almost ready. But yesterday I had to stitch the thumb and I wasn't sure about the length. So I got some stitching out. Not Mild Menagerie but Noah's ark. I finished the backstitching on the rabbit. And with that the bottomrow is complete. After that I started to stitch the kangaroo on the right side. Later I worked on some more blue borders. 

Noah's Ark 25 hours

Er stond trouwens nog een foto op de camera, afgelopen zondag vierden we hier Sinterklaas met de kinderen. Een heel gezellige middag en avond. Met veel leuke cadeautjes, mooie gedichten en ook nog een superblije hond. Hij kreeg een speelkalkoen, met piep erin. Mischa had al door dat het iets voor hem was op het moment dat Lisette het uitpakte. Heel hard kwispelend stond hij voor haar. Even later liet hij iedereen zijn speeltje zien. Om te snoepen had ik nog een lekkere taart gemaakt. 

There was another picture on the camera. Last Sunday we celebrated St Nicolaas with the children. A very  nice afternoon and evening. With lots of little presents, fun poems and a very happy dog. Mischa got a little plastic turkey. He noticed it was a present for him when Lisette was unwrapping. His tail was going so fast! A while later he showed the turkey to all of us. For our sweet tooth I had made another tart. 

Speculaastaart

Reacties

Facebook-reactieblok