En dan "gewoon" weer verder

 Dat blijft vooral in deze maand met alle feestdagen toch dubbel. Hier hebben wel Kerst "gevierd", maar had de viering sinds het overlijden van Colin op 22 december 1997 al een verdrietige ondertoon. Dit jaar kregen we zaterdag de 17e een telefoontje van mijn vader dat zijn vriendin toch nog onverwacht in het verpleeghuis waar ze sinds oktober verbleef was overleden. Donderdag de 22ste hebben we Aly, voor de kinderen Oma Ackermann, begraven. 

Op Eerste Kerstdag hebben we zoals ieder jaar een diner gehouden met mijn vader en Fouchienus zijn moeder. Voor het eerst van mijn leven hebben we daarvoor een hele kalkoen in de oven gebraden. Mijn vrees dat de kalkoen te droog zou worden was gelukkig ongegrond. Hij smaakte prima en dat deden de spruitjes die ik erbij had ook. Deze had ik roergebakken volgens een recept uit de Allerhande en zelfs ik heb daarvan gegeten. Terwijl ik echt geen spruitjes lust, niet die lang gekookte die ik me van vroeger herinner tenminste. 

De Tweede Kerstdag waren we hier ook de hele dag thuis met zijn vijven. Met 's avonds een biefstukje, roerbakgroente en aardappeltjes uit de oven hadden we een lekkere maaltijd. En als afsluiting van de kerst hebben we nog de Smurfenfilm op DVD gekeken. 

Facebook-reactieblok