Handschoenen en iets anders te borduren

Erg veel gehandwerkt heb ik niet de afgelopen week. Wel erg langzaam verder gebreid aan de handschoenen van Fouchienus. De tweede Kerstdag waren ze klaar en gisteren heb ik alle draadjes overdag afgehecht. Vanmorgen heb ik ze op de foto gezet.

Handschoenen zonder vingers, met flap voor de handen

Het was en is vandaag weer erg doer in de kamer, maar met behulp van wat flitslicht heb ik ze toch  duidelijk op de foto kunnen krijgen. Bij de linkerhandschoen ligt de flap naar voren gevouwen. Op zich waren de handschoenen niet moeilijk te breien, het patroon uit het boekje is duidelijk, alleen deze moesten zo groot worden en daarbij was het garen toch best donker om mee te werken. Bij lamplicht kon ik regelmatig de op te nemen steken niet zien zodat ik het breien maar weer uitstelde tot het weer licht was de volgende dag. 

Wat borduren betreft viel het me na een aantal dieren toch op dat ik mijn ogen erg in moet spannen bij die kleine steekjes. Daarom heb ik de ark weer even aan de kant gelegd. Uit mijn vakantie tas heb ik iets heel anders te voorschijn gehaald. 

Bekende hoofden

De hoofden van Harrison Ford en Johnny Depp heb ik eind 2008 geborduurd. Ik heb nog een hele serie van dit soort portretjes van bekende mensen van de tijd dat ik een abonnement had op de Cross Stitcher UK. Ik ben van plan om een quilt te maken van deze borduurwerkjes. Ik denk met het Attic window patroon. Het derde blok is nu dus in de maak. Is er al iemand die een idee heeft wie dit gaat worden?

Reacties

afbeelding van Adrie Jansen

Adrie Jansen (niet gecontroleerd)

Handig, die want/handschoenen! wordt de derde misschien Fred Astaire of Frank Sinatra? ;-))

afbeelding van Shirley

Hele leuke en warme handschoenen, ik zie ze op de markt hier ook mee werken, praktisch! Mooi borduurwerk, maar Dineke, is een (staande( daglicht-loeplamp niet iets voor je, dan heb je goed licht en kan je de steekjes ook goed zien zonder je ogen zo in te spannen.

Facebook-reactieblok