Proefblok en huisjes

De afgelopen dagen zijn er een paar huisjes bij gemaakt. De stukjes van de geknipte blokjes wilde ik in eerste instantie in een DMC doos doen die in normaal gebruik voor mijn borduurgaren. Ik dacht dat ik boven nog een ongebruikte doos had liggen. Maar bij nader inzien bleek toch dat alle dozen gevuld zijn. Met voorraad of met garen voor een bepaald project. Tijdens het zoeken naar de doos viel mijn oog echter op een strook tussenvulling die na het quilten van een quilt rand was gesneden. Die had eigenlijk wel de goede breedte om stukjes op te plakken. Ik heb daarop de strook een paar keer dubbel gevouwen. Een naadje over het midden et voilá een instant blokken boekje. In het gebruik bevalt deze me uitstekend. Hij past precies bij de sigarendoos in waarin de hexjes zitten.

blokboekje met huisjes

Het geheel kan ik zo meenemen van de tafel naar mijn stoel en het kistje heb ik afgelopen donderdag ook zo meegenomen naar de quiltgroep. Alles blijft netjes op zijn plek. 

Twee hexblokken

Deze blokken heb ik dit weekend ook afgemaakt. Ze zaten al een tijdje in het kistje te wachten. In totaal heb ik hiervan nu drie blokjes. Binnenkort maar weer stofjes knippen voor een paar nieuwe blokjes. 

proefblok zwart/wit quilt

Dit is een proefblok voor een zwart/witte quilt die ik ga maken de komende tijd. Het blok komt uit het jellyroll sampler boek wat ik een tijdje geleden kocht. Ik wilde voor ik aan de grote quilt begon even uitproberen hoe het snijden van de stoffen met de easy angle ruler me beviel. En of de blokjes dan goed aan elkaar zouden passen. Nou het ging als een tierelier. Ik heb gelijk uitgeschreven hoeveel setjes blokjes ik voor elk blok moet snijden. Stof heb ik in amerika besteld en dat kwam gisteren binnen. Hiervoor kan ik nu ook beginnen met snijden en dan rustig de blokken in elkaar zetten op de machine.

Reacties

Facebook-reactieblok