Update

Dank zij een al weken durende verkoudheid schiet ik niet echt op met mijn diverse projecten. De stofjes voor de zwart/witte quilt hebben bijna anderhalve week onaangeroerd op tafel gelegen.

stoffen voor zwart witte quilt

Dit is een foto van alle stofjes nog ongesneden. Inmiddels heb ik wel 3 blokken af. Op het foto toestel stond dit blok nog wat ik als eerste maakte. 

het eerste blok

Eergisteren heb ik weer wat gesneden en gisteren was er weer een blok af. Als ik wat meer blokken heb wil ik ze even uitleggen om te kijken hoe ik ze samen ga voegen. Op het patroon zitten de blokken direct tegen elkaar aan, ik zit echter ook te denken aan een witte sashing van 2  inch. Dan komt er net een stukje extra licht in. 

Wat het breien van mijn vest betreft heb ik even een tegenslag. Bij aankoop van de wol heb ik een kopie van het benodigde patroon gekregen. Die velletjes had ik steeds bij de hand bij de zak met garen en de affe delen. Ik weet ook nog dat ik eind vorige week had zitten breien voor de TV en dat ik de volgende morgen dacht ik moet het patroon even goed in de zak stoppen. Volgens mij had ik het in afwachting daarvan op tafel gelegd, maar dinsdagavond wilde ik weer breien en kon ik het patroon nergens vinden. Alles is inmiddels afgezocht. Tot aan de oudpapier doos toe. Daar heeft Fouchienus ingekeken. Zo stom, gelukkig is het eerste voorpand af, het tweede kan ik gewoon in spiegel beeld breien. En waar het voor in achterpand in gerstekorrel worden gebreid, weet ik nog dat ik heb gelezen dat voor de mouwen de tricotsteek werd gebruikt. Moet  ik die mouwen er maar op het gevoel bij breien. En ik blijf hopen dat ik zo ergens dat patroon weer weg tover. 

Reacties

afbeelding van Chris

Chris (niet gecontroleerd)

Hallo Dineke, ik heb je gevonden. Ik kwam terecht bij je Weblog, vandaar dat ik je had gemaild.
Dat zijn spannende stofjes, die zwartwitte. Ik hoop dat je verkoudheid nu gauw over gaat. Dat is altijd lastig. Hartelijke groet van mij.

afbeelding van Pauline

Heeeel herkenbaar helaas, ik raak ook wel eens iets kwijt!
Laatst nog een haakblad, kon ik net op tijd uit de oud-papierbak vissen.
Maar zo ben ik ooit ook eens een muziekboek kwijt geraakt..weggegooid met een stapel tijdschriften.
Altijd oppassen dus.
Maar kan je niet naar het adres van je wol bellen of mailen voor een nieuw copie?
Je lapjes zijn mooi!

Facebook-reactieblok