Olifant staat erop

De afgelopen week had ik er erg tegenop gezien, dat die olifant nog bij het schilderij op moest. Gelukkig ging het maandag prima en hij staat lekker met zijn pootjes in het water. 

002olifant12102010

Ik ben eerst bezig geweest met de grond en zo kon ik een hele tijd het beest ontwijken. Uiteindelijk toch maar begonnen en ik ben er nu niet ontevreden over, vooral niet als ik kijk naar de penselen waar we op de cursus mee werken. Echt van die drama dingen. Ik vind het alleen zo lullig om als beginner met eigen penselen aan te komen. Hier thuis gebruik ik die wel. Gistermiddag ben ik ook verder gegaan met de bloem waarmee ik enkele weken geleden begonnen was. Terwijl ik bezig was merkte ik een heel groot voordeel van de cursus. Ik voel me veel zekerder met het mengen van de kleuren nu. Wat gelijk een hoop meer plezier geeft.

003bloem12102010

Deze bloem komt op een 20 x 30 canvasbord. Hij stond in een schildertijdschrift en het is wel een leuk oefenproject. 

Met de toilet tas ben ik ook nog bezig. Ik heb de blokken aan elkaar en gedubbeld. Ook de zijkantjes zijn gedubbeld. Ben alleen aan het twijfelen nu over het quilten. Tot nu toe heb ik alleen rond de bhtjes gestikt. Op het love stofje wilde ik meanderen, maar die vaardigheid is aardig roestig, de vorige machinale quilt is anderhalf jaar geleden. Daarom oefen ik eerst maar een beetje op een proeflap. 

Monday evening I had another paintclass. We had fun again. I started with the grass and could avoid the elephant for quite some time but in the end I had to start with it. And I am reasonable satisfied till now. You can certainly see it is an elephant. I have to work on it again and I think that will be fun. Yesterday afternoon I worked some more on te flower I started a few weeks ago. I really was nice to notice I have more confidence in the colour use and the painting. Thats the class benefit. I am having so much fun playing with the paint. 

Wordpress category: 

Reacties

Facebook-reactieblok