Nieuwe sokken

Aan de quilt- en borduurprojecten wordt hier nog wel gewerkt, alleen niet zo heel snel. Helemaal omdat ik vrijdagavond ook nog weer met een nieuw werkje ben begonnen. Ik zag dat Justin in de kou alleen maar wat hele dunne sokken had. Helemaal vergeten dat hij de gebreide sokken van vorig jaar niet meer past. Hij heeft inmiddels dan ook maat 39/40. In mijn breitasje lag nog meer dan een hele bol garen wat over was van de handschoenen van Fouchienus. En Justin heeft geen bezwaar om daarvan een paar sokken te krijgen. Inmiddels zijn ze na twee avonden breien voor de TV zover gevorderd.

sokken voor Justin

Nog even en ik kan denk ik aan de voet beginnen. Ik heb hier in een klein patroontje gebreid uit 1 van de Verena sokken boeken. Heel simpel, 1 naald recht, 1 naald averecht en dan twee naalden met twee recht, twee averecht. In het boek loopt het patroon ook door over de bovenvoet, maar daarover ga ik nog even overleggen met zoonlief. Hij heeft het niet zo op ribbels in zijn schoenen. 

Van mijn borduurwerkje heb ik ook nog even een foto gemaakt. Als ik me even kwaad zou maken is deze zo klaar, dus dat moet de komende week wel gaan lukken denk ik. Marilyn hoeft alleen nog maar een beetje meer haar. 

marilyn na 8 uur borduren

Ik ben nu weer helemaal boven aan de lap aan het borduren. Vandaar dat ik mijn allerkleinste ring even heb gepakt. De stof in een ring blijft voor mij toch de prettigste manier van borduren voor mij. 

Gistermiddag zijn Fouchienus, Justin en ik op weg gegaan naar Stadskanaal om te kijken of het nieuwe gitaarboek wat Justin moet hebben voor de les komende donderdag ook daar in de winkel was. Dus niet. Gelukkig was het niet helemaal een trip voor niets, want we zijn gelijk maar even doorgereden naar Nieuw Buinen. Bij de Naaidoos vond ik nog wat kleine afgeprijsde lapjes voor de huisjes. 

lapjes

Die twee bruine zijn toch wat mooie rieten daken, de blauwe fossil heeft aan de luchten wat meer afwisseling. Het batiklapje rechts gaat bij de verzameling voor de grote paars/blauwe bedquilt die op de planning staat. Nu zullen jullie wel denken. Lapjes voor de huisjes? Is ze daar nog wel mee bezig dan? Ja, hoor ik ga er alleen geen 366 maken. Tot nu toe heb ik er vier klaar, ik denk dat ik een gemiddelde van zo 1 per week wel ga redden. 

Mijn eerste vier huisjes

Het wordt tijd dat ik deze week weer wat stukjes voor huisjes ga knippen. Dan kan ik ook weer wat in elkaar gaan zetten. 

 

Reacties

afbeelding van Klaske

Wat kunnen die jongens hun voeten dan snel groeien hé? Mijn zoon had vorig jaar schaatsen maat 41, nu heeft hij manlief zijn schaatsen geleend, maat 44....
Zijn voeten moeten eerst maar eens uit gegroeid zijn voordat we nieuwe schaatsen kopen..
Leuk dat je zoon je zelf gebreide sokken aan wil doen, ik hoef het niet eens te noemen...
Lijkt me een leuk patroontje om te breien, niet kwijtraken hé?;-))
Groetjes Klaske

afbeelding van Adrie

Goed hoor, zelf sokken breien! Ík doe het niet, heb een hekel aan breien! Jammer voor DH want die vond de zelfgebreide sokken van z'n moeder altijd heel fijn ;-)
Met de huisjes vordert het bij mij op dit moment ook niet zo.
maar ik heb er ál 12 ;-) en het worden er zéker géén 366!

Facebook-reactieblok