Tijdschriften

Bij alle hobby dingen die ik leuk vind horen ook allerlei tijdschiften. Gewoon omdat het leuk is om een tijdschift over die hobby te lezen, maar ook natuurlijk om er iets uit te maken. Nu werd ik enkele weken geleden benaderd of ik op mijn weblog wel maandelijks een stukje over enkele tijdschriften wilde schrijven. Daar moest ik even over denken, maar ik vind het toch wel leuk om zo één keer in de maand een gericht blog onderwerp te hebben. Deze maand kreeg ik twee tijdschriften toegestuurd om iets over te schrijven. 

Allereerst De Handwerken zonder Grenzen. Een blad wat al eeuwen bestaat volgens mij. Ooit had mijn moeder er een tijdje een abonnement op. Dit nummer 164 heb ik met heel veel plezier doorgelezen. En dan vooral het artikel over een Weeshuis merklap uit Bristol. Volgens mij heb ik een tijdje geleden een blogje geschreven over een eigen merklap die ik zou willen maken. Voor zo'n merklap kan ik natuurlijk wel allerlei patroontjes ter inspiratie gebruiken. Zeker alle alfabetten waarvan het patroon in dit tijdschrift staan. En ook de lay out van deze merklap. Ik ben zelf nogal aan het puzzelen hoe ik de letters zo mooi mogelijk zou kunnen verdelen over mijn lap stof. Maar op deze grote lap is te zien dat het daar vroeger duidelijk niet echt om ging. Dit meisje heeft op deze lap gewoon allerlei nuttige lettertypes gewoon achter elkaar aan geborduurd. Beginnend met grote sierlijke hoofdletters linksboven in en dan gewoon door naar verschillende alfabetten met kleine letters. Eigenlijk spreekt mij dat idee wel heel erg aan. 

Naast dit artikel wat mij erg aanspreekt staan er nog meer leuke artikelen in. O.a. over de textiel industrie in Armenië. Weverijen, maar ook vrouwen die wollen spreien breien. Met bij dit artikel verschillende patronen voor een gebreide sprei of kussens. 

Bestel HZG nu online bij Magvilla.nl

Het tweede tijdschrift is de P&M. In dit april/mei nummer staat weer heel veel inspiratie voor de poppenhuis liefhebber. Wat mij natuurlijk het meeste aanspreekt op het moment is  het artikel over een kippenwinkeltje. Een miniatuurwinkeltje met daarin kippen op allerlei artikelen. Ja, met een kuikenhok met piepende inhoud in de keuken is dit mega inspiratie. Zeker weten dat ik het eierkastje wat er in staat ga maken. Dat moet zeker toch in een poppenhuis hier komen. Net als de kip op stok. 

En ook leuk om te maken lijkt me de uitstal kast. Die past volgens mij uitstekend in mijn moderne huis. 

Bestel Poppenhuizen en Miniaturen nu online bij MagVilla.nl

 

Wordpress category: 

Reacties

Facebook-reactieblok