Zwart/wit blokken zijn af

Vanmorgen zat ik al vroeg achter de naaimachine. En met resultaat, alle blokken voor de zwart/witquilt zijn af! Ik ben blij dat het me gelukt is om deze fase van de quilt binnen een maand af te krijgen.

alle blokken zijn af

Ze zijn nu weer netjes opgestapeld zodat ik de top in elkaar kan gaan zetten. Misschien dat ik daar vandaag nog mee begin, anders wordt dat volgende week. In het weekend lukt het toch vaak niet om even naar boven te gaan om te naaien. Dat vind ik dan toch niet zo gezellig om alleen boven te gaan zitten als de rest van het gezin ook thuis is. Raar misschien, Justin heeft er geen enkele moeite mee om boven op zijn Playstation te spelen. 

Op de kaart van de fotocamera stond ook nog deze foto met Justin zijn affe sokken. De sokken zijn al een dikke week klaar. Alleen de draadjes heb ik pas dinsdag of woensdag afgehecht. Dat afhechten is echt mijn zwakke punt. Als stok achter de deur mag ik nu van mezelf niet eerder een affe foto maken dan dat dat ook is gedaan. 

sokken justin

Volgens de beschrijving moest eigenlijk het patroontje van het been ook doorlopen over de voet. Dat leek Justin echter niks, volgens hem ging hij die ribbeltjes in zijn schoenen niet prettig vinden. Gelukkig is het dan gewoon een kwestie van, u vraagt en wij draaien, als je moeder die sokken maakt.

Mijn kleine naaldjes zijn nog niet weer werkloos hoor. Ook al is de echte kou nu wel voorbij, ik ben toch begonnen aan een paar handschoenen voor mezelf, met het garen wat ik voor Sinterklaas heb gehad.

handschoenen dineke 

Het breien van de handschoenen valt reuze mee, ook al omdat dit garen lang niet zo donker is als dat van de handschoenen van Fouchienus. Deze foto is trouwens van begin deze week, inmiddels zijn de middel- en wijsvinger ook af en moet alleen de duim er nog aan. Ik pak ze meest 's avonds even op om een stuk je verder te gaan. Gisteren alleen niet, ik heb me maar over het kwijtraken van het vest patroon heen gezet en ben met het vest verder gegaan. De lol van het maken daar van is er een beetje af, maar de wol is toch veel te mooi om het zo onaf te laten liggen. Dus, even een schop onder mijn achterwerk en afmaken dat vest. Vanmiddag moeten we naar de bibliotheek. Laatst heb ik daar een leuk boek geleend over het zelf berekenen van breipatronen. Kijken of ik die nu ook kan vinden. 

 

Reacties

afbeelding van Inge Slaats

Dineke, ik vind de blokken echt heel erg gaaf en zó neergelegd ziet het er goed uit. Het aan elkaar zetten kan beginnen.
Over de sokken en handschoenen kan ik geen zinnig woord zeggen, behalve dan dat ze er vakkundig gebreid uitzien. Ik heb nog nooit in mijn leven zoiets gebreid. Wel kerstballen en dat vond ik al heel knap van mezelf LOL

Fijn weekend!
Inge