Ook nog wat quilterigs te melden hoor

We zijn dan wel druk met allerlei lente werkzaamheden, toch heb ik ook nog wat quilt foto's op mijn camera staan. Sterker nog, ze stonden zelfs al overgezet op mijn bestanden stick. Alleen het gaan zitten en een blog schrijven kwam er even niet van. Waar zal ik beginnen o, natuurlijk de zwart/witte.

de affe zwart/wit top

Donderdagmorgen heb ik de top afgekregen. Het ging bijna helemaal vlekkeloos. Bijna, want bij het strijken van de laatste naad van de laatst rand ontdekte ik dat die rand er achterste voren aan zat. Tja, wit met wit motief erop, het blijft uitkijken natuurlijk. Ik heb het gelijk uitgehaald en opnieuw eraan gezet zodat ik de top in de middag mee kon nemen naar de bijeenkomst van de Lappenkrans. Op de bijeenkomst heb ik ook nog wat foto's gemaakt. Het was tijd om alle blokken van de groepsquilt uit te gaan leggen. 

groepsquilt2012

groepsquilt2012

Twee foto's van de groepsquilt. Deze onderste foto was de versie zoals hij eerst bedacht was. Het idee was dat het kleur verloop van lichtgeel, oranje, rood, paars, blauw, groen weer terug zou gaan naar geel. Maar zoals het er lag was er eigenlijk niemand tevreden over. Dat geel daaronder was het niet, ook de versie daarboven is nog niet definitief, daar hebben we even wat achterkant blokken vanuit de 1 na laatste diagonale rij erbij gelegd. Het hoekblokje gaat uiteindelijk meer donkergroen worden. Komende maand is ons huiswerk de driehoeken dubbelzijdig op fiberfil naaien. Lijkt een werkje van niks natuurlijk om in een maand te doen, maar dan blijft het altijd uitkijken om het niet te lang uit te stellen. 

De laatste foto die ik heb is er 1 van een siggy blokje die ik maandag in de brievenbus vond. Kijk eens wat een leuk vlinderblokje ik kreeg van Annelies.

siggyblok van annelies

Mijn retour envelopje ligt klaar om verzonden te worden. En deze kan dan weer bij de stapel. 

Reacties

afbeelding van Kitty

Kitty (niet gecontroleerd)

Hallo Dineke, volgde eerst altijd al jouw blog, nu ook via Facebook. Mooi, die groepsquilt! En ook zie ik jouw borduurwerken, prachtig, ik kan dat niet meer zien, zo klein! Groetjes, litty

afbeelding van Pauline

Even antwoord op je vraag over het voelkussen dat ik maak.
Ja, het linnen is gewoon mooi regelmatig, dat zie je ook aan het borduurwerk, dat klopt gewoon!
Helaas zijn de kussens bij onze Xenos nu al uitverkocht, ik had er graag nog eentje bijgehaald nu het zo goed blijkt te werken.