Nieuwe jurk en taartjes

Een tijdje terug had ik in Stadskanaal bij de stoffenwinkel stof gekocht voor een jurk. Het maken kwam er alleen niet van met alle afspraken die er stonden de afgelopen tijd. Nu ben ik er wel mee begonnen. gistermorgen heb ik het patroon getekend en nu kon het geheel geknipt gaan worden. Het ligt nu zo op de vloer in de voorkamer.

patroon jurk

Normaal knip ik de stof op de tafel, maar die is niet groot genoeg aangezien de patroondelen geknipt moeten worden uit de enkele stof. Op de knietjes over de vloer kruipen valt alleen niet mee. Vandaar even een pauze om een blogje te schrijven en dan nog even met Mischa wandelen. Daarna moet ik klaar zijn voor de knip ronde. Gelukkig kan ik de schuifdeuren dicht doen in te tussentijd. Dan kunnen er tenminste geen poezen even gaan racen over de stof. Patroonpapier vinden ze altijd zo heerlijk ritselen. 

Ik heb nog een fotootje. Justin kwam vanmorgen beneden met zijn tas en een: "O,ja, deze kregen we ook nog mee naar huis" Uit de tas kwamen de twee klei taartjes die hij bij de handvaardigheidslessen heeft gemaakt. 

taartjes

Staan ze re niet gezellig bij zo op hun papiermaché bordje? Voor het bakken zijn ze keurig  uitgehold van binnen. Justin is er erg verguld mee. Ik moet ook zeggen dat dit ook zo ongeveer het eerste handvaardigheid werk is wat niet gemaakt is van klei. Op de lagere school heeft hij nooit iets van klei gemaakt wat hij mee heeft gekregen. Daar werd hoofdzakelijk gewerkt met papier. Ik blijf het jammer vinden dat de handvaardigheidstechnieken toch zo'n beetje weg bezuinigd zijn. 

Reacties