Weer gefikst

Nadat vorige week maandag de desktop computer hier opeens een melding gaf dat de harddisk op het punt van opgeven stond heeft Fouchienus toch maar een andere schijf gehaald en in het ding gezet.

reparatie

Hier is de computerdokter druk bezig. En het is gelukt op de hele inhoud van de oude harde schijf op de nieuwe te krijgen. Pffff. Mijn bestanden van patronen en zo zet ik trouwens de laatste jaren al niet meer op de harde schijf. Dat zou niet weggeweest zijn, maar natuurlijk staat er toch wel vanalles op zonder dat er een backup van is. We weten allemaal dat backups maken belangrijk is, maar ik weet niet hoe dat bij jullie is, hier is het vaak een klusje voor "morgen". 

Wat kan ik verder laten zien? Nou weer een foto van de rozenquilt zou kunnen, maar daar is toch niet zoveel nieuws aan te zien. Ik ben bezig met de rand en dat blijft qua foto toch een beetje hetzelfde als die van het vorige logje. Ik heb wel iets heeeeeeel anders. 

Sinds jaar en dag vind ik allerlei handwerk vormen heel erg leuk om te doen. Niet voor niks haalde ik op de Pedagogische Academie ook met handwerkakte. Iets wat niet zo moeilijk was, want alle technieken had ik al lang prima onder de knie. Geleerd van mijn moeder en handwerkbladen met ideeën waren er altijd voldoende in huis. De Ariadne, Steek, Anna. De meeste jaargangen uit die tijd staan hier nu boven. Ik breide truien, borduurde van alles in die tijd. En iets wat ik ook heel leuk vond, het maken van kleedjes. Gehaakt, maar ook gebreid. Een tijdje geleden vond ik een aantal bij het opruimen van een kast. Ik nam me voor om die ook eens op de foto te zetten, maar het kwam er niet van. Tot vanmorgen. 

Deze heeft jaren op een oude theewagen in mijn flat gelegen. Gehaakt met Cébelia van DMC

kleintje

Een kleintje, gehaakt met iets dikker garen. Geen idee meer welk garen. 

met een ster

Deze is volgens mij ook weer gehaakt met Cébelia alleen de iets dikkere

Dit is gehaakt met heel fijn garen, volgens mij die hele kleine klosjes DMC die nu ook gebruikt worden voor poppenhuiskleertjes. Het ananas motief in dit patroon blijf ik leuk vinden.

Dit is weer een gemaakt met Cébelia, duidelijk nooit opgespannen. Niet mijn grootste prioriteit. Het haakwerk vond ik leuk. Sommige kleedjes werden gebruikt, anderen verdwenen zo in de kast. 

Hier heb ik voor de foto maar even een wit vel onder gelegd. Deze is gebreid, met blauwe haakkatoen. Ook deze is nooit opgespannen. Ik wilde gewoon dit patroon eens uitproberen. En volgens mij had ik ergens een doos met een assortiment kleuren van die katoen besteld. 

Tja en waarom nu wel eindelijk die foto's gemaakt. Nou we waren gistermiddag even in Veendam en ik bedacht me dat ik laatst ergens op een blog had gelezen over haakkatoen van de Wibra. Het leek mij wel leuk om dat eens uit te gaan proberen. Helemaal bij het zien van de prijs van zo'n bolletje, voor 1 euro en 69 cent kun je je geen buil vallen. 

Thuis heb ik mijn oude haaktijdschriften opgezocht en ik ben begonnen aan een kleedje met ook dat ananas motief er weer in. 

haak WIP

Zover ben ik gistermiddag gekomen, ik ben nu aan het haken met de 10de toer en het gaat als een tierelier. Bij het eerste rondje was het even een kwestie van goed tellen hoeveel stokjes moeten er in de ring komen. Nu bouwt het patroon zich logisch op op de vorige toeren. Het garen vind ik op zich wel fijn om mee te werken. Alleen wel wat grof naar mijn zin. Meer geschikt om een tafelkleed of spei mee te maken dan een kleedje. Prettig is natuurlijk wel dat dit haakwerk nog prima gaat zonder leesbril. 

Reacties

afbeelding van Pauline

Pauline (niet gecontroleerd)

Kleedjes haken is inderdaad heerlijk om te doen!
Ik ben eigenlijk activiteitenbegeleidster en heb ook alle technieken in mijn opleiding gehad.
Toen kreeg je dat nog!
Nu hoor en merk ik dat ze dat niet meer doen, of maar heel weinig.
Jammer.
Ik had er ook steevast een 9 voor!
Thuis was het met de paplepel ingegoten, ook wij hadden de Ariadne!