Twee blokjes klaar

Van de twaalf geborduurde blokjes die ik voor een rood/wit quiltje wil maken heb ik inmiddels 2 klaar.

alfabet

Dit is het eerste blokje, met een alfabet en alledrie mijn officiële voornamen, Alberdina Margaretha Antje. Het blokje heb ik opgevuld met het duifje en twee randjes. 

Blokje twee is een pauw, een patroontje uit het boekje van de plattelandsvrouwen. Ik heb het een beetje aangepast, o.a. geen losse kruisjes nog weer boven de veren van de staart. 

En dan heb ik ook nog een tweede foto van mijn gehaakte kleedje. Elke dag probeer ik er een stukje aan te haken. De toeren worden natuurlijk steeds groter zo vlot als de eerste dag komen er geen toeren meer bij, maar ik ben toch al een heel eind gevorderd. 

De sterpunten in het midden zijn helemaal af en ook de ananas motieven al bijna. Tussen de ananasmotieven komen nu tot slot nog bogen samengesteld uit groepjes met dubbele samenafgehaakte stokjes. Dat geeft aan de buitenrand van dit kleedje toch weer een beetje luchtigheid. 

Reacties

afbeelding van Shirley

Haken is nou het enige van handwerken waar ik geen lol in had, ik heb het wel geleerd, maar t kreeg geen vervolg. ik ben ook door een handwerkende moeder met alle door jou genoemde bladen grootgebracht, herkenbaar. Maar ik kan mooi gehaakte spullen wel waarderen, zeer kunstig.