Sinterklaas kwam laat

Met een dochter die nu in Groningen woont en daarbij ook nog hele dagen aan het werk is, ook meestal de zaterdag was het niet praktisch om Sinterklaas hier op 5 december te vieren. Nu heeft die man het op die dag ook al druk genoeg. Wij waren daarom geduldig. Gisteravond mochten we hier onze Sint cadeautjes uitpakken. Dat werd een gezellig avondje. En ik ben ook verwend met mooie cadeaus. Op bakgebied deze keer. Ik kreeg een bakpan(ronde taartvorm), een paletmes, spuitzakken. een handige bewaarbox voor minicupcakes, en nog een leuk blik om mijn basterdsuiker in te bewaren. Ik zat klaar met mijn fototoestel, maar helaas toch weer de batterijen in de verkeerde oplader gestopt waardoor het toestel weer direct aangaf dat de batterijen leeg waren.

kerstboom 2012

Vanmorgen kon ik wel deze foto maken. Ondanks de viering van Sinterklaas hebben we namelijk wel de kerstboom neergezet gistermorgen. Fouchienus en ik moesten eerst de muizen verhuizen naar de achterkamer, daarna plaatste Fouchienus het tafeltje, bouwde de boom in elkaar en hing de lampjes in de boom. Daarna was de beurt aan Justin en mij. De boom stond wat hoger nu en gelukkig is Justin ook een stukje groter inmiddels dan zijn moeder. Hij kon de slingers en kralen boven in hangen en ook de andere versiering kon hij goed in de boom hangen. Samen hebben we er weer een gezellige boom van gemaakt. 

hond en rendier

Onder de boom staan dit jaar deze twee heerlijk foute muziek beesten. Ook natuurlijk het kleine beertje met rendierjasje wat altijd onder onze boom staat ter herinnering aan onze Colin. 

Deze kerst zal heb me niet meer lukken denk ik om het kerst borduurwerk nog op te hangen. Ik ben er nog wel steeds lekker mee bezig, maar het blijft toch meestal een drukke tijd van het jaar. Maar op de tafel ligt dit jaar wel weer de kerstloper die ik in 1986 borduurde voor in mijn eerste eigen huisje. De motiefjes haalde ik uit allerlei tijdschriften toen. Wel grappig om me te realiseren dat mijn nieuwe kleedje toch al weer een dikke 25 jaar oud is nu. 

kerstloper

Nog even een foto ook van de kersthondjes. 

kersthondjes

Kijk, inmiddels gluurt er al 1 hondje door de brievenbus naar buiten. 

Reacties