Afmaken van oude projecten

Dat is wat ik me al een tijd geleden heb voorgenomen. Het lukt ook aardig hoor, er zijn al diverse oude projecten weg gewerkt. Ik heb nu de volgende te voorschijn gehaald. Een breiproject, een superoudje, maar ik kies meestal redelijk tijdloze patronen uit. Vindt het belangrijker dat een breiwerk waar je best een tijdje mee bezig bent lekker zit, dan dat het "trendy". Een woord waar ik trouwens een grote hekel aan heb. Waarom zou je goede kleren/dingen weg moeten doen omdat is bedacht dat nu een andere kleur o.i.d. mooier is. Of nog een leuker voorbeeld, twee dezelfde decoraties in de vensterbank. Niet 1, maar 2 dezelfde dat is hip en mooi. Ja, daag dat verkoopt gewoon simpel weg beter. Terug naar mijn oudje. Een noors sterren patroon uit een oude Ariadne. Een patroon wat ik na jaren nog steeds mooi vind. Waarom is die trui dan nog niet af? Nou, gewoon even aan de kant gelegd. Dan komt er een ander project in beeld. Vervolgens was het boek met patroon kwijt, later de zak met breiwerk te goed opgeborgen. Een tijdje terug had ik beide boven water en had ik een begin met een mouw gemaakt. Alleen vond ik de mouw met meerderingen elke 2e naald wel erg wijd worden. Nu ging ik gisteren naar een bijeenkomst van een nieuw opgestart brei/handwerkclubje. En dat was een mooie aanleiding om dit project weer eens te voorschijn te halen. Durf het bijna niet te zeggen, maar het patroon boek is nergens te vinden. Zucht.

begin mouw

Met behulp van een andere goed zittende trui heb ik een nieuw mouw patroon berekend. En gelijk ook het geheel uitgetekend in dit blok met ruitjes die iets breder dan hoog zijn. Wel zo makkelijk om het patroon in het midden van de mouw te krijgen. Het breien van het patroon gaat weer prima. Toch wil ik een volgende trui met Fair isle, of noorse patronen graag in het rond breien. De methode om bij het rechtbreien 1 kleur in de linkerhand en de andere in de rechterhand te houden vind ik erg prettig. En dat lukt me niet met averecht breien. Ik ben me al druk aan verdiepen in de methode met het in knippen van het breiwerk. 

Inmiddels vordert ook het borduurpatroon heel rustig. 

Noah

De eerste steekjes aan het bootje zijn ook gezet. Het gaat niet zo snel als ik had gedacht terwijl ik bezig was met die kleine beestjes. Die golfjes bevatten best een groot deel confetti steekjes. Veel aan- en afhechten. 

Reacties

Facebook-reactieblok