Rood en wit en een af borduurwerk

Voor dat ik het rood/wit laat ziet, eerst nog even de foto van de affe ark van Noah. Gedurende de hele vorige week zat het werk in mijn ring op de rand van de tafel. Waarbij die ring er natuurlijk steeds af moest wanneer het etenstijd was.

ring

Deze borduurring heb ik al sinds ik een tiener was. Indertijd ook veel gebruikt, maar tegenwoordig borduur ik liever in de luie stoel, met een ring in de hand. Op dit werk moesten echter nog staande kettingsteken komen. Of volgens het amerikaanse patroon: Lazy Daisies. Dat gaat toch gemakkelijker als je beide handen vrij hebt om te borduren. Na diverse sessies was hij vorige week vrijdag dan toch klaar. 

Noah's ark klaar

Ik ben met dit project begonnen in 2011. Vastberaden om eerst de kleine beestjes te maken en als laatste het middendeel. Zo heb ik het ook volgehouden. De onderste rij en rechter rij beestjes kwam er in de afgelopen twee jaren op, met grote tussenpauzes. Deze zomer had ik opeens zin om deze af te maken. En tijdens onze luie vakantie had ik ook tijd en goed licht om de linkerrij dieren te borduren. Ook het middenstuk kwam een heel eind. Het plaatje van de ark heb ik hier thuis weer geborduurd. Tussendoor had ik ook al een gedeelte van de stiksteekjes om de blauwe randen gedaan, maar op het laatst moest ik daar ook nog een deel van doen. Een lekker klusje voor de tv. En als allerlaatste dus de groene blaadjes. Hij is nu gelukkig af in 2013, moest ook wel want het jaartal had ik al in de vakantie geborduurd. De letters AMS in het blokje links staan voor Alberdina Molema Smit. Voor het eerst eigenlijk dat ik deze officiële initialen ergens op heb geborduurd. Raar eigenlijk want afgelopen woensdag waren we alweer 15 jaar getrouwd. 

Nu over naar het rood/wit. 

blokje 2

Dit rood/witte borduurwerk is weer tevoorschijn gekomen. Het moeten uiteindelijk 12 blokjes worden met allerlei motiefjes. Het pauw blokje vond ik in eerste instantie af, maar ik heb er nu nog verschillende kleine diertjes bijgezet. Inmiddels ben ik met het 4de blokje aan het borduren. 

4 blokjes

Het blokje rechtsboven heb ik gedeeltelijk met een overloop garen geborduurd. In eerste instantie wilde ik alles met 1 kleur rood borduren, maar verschillende tinten vind ik toch net iets levendiger. Op het blokje linksboven staat nu het jaartal waar in we trouwden en de eerste letter van mijn roepnaam. Daarnaast komt nog de F. Boven het jaartal komt nog een kroontje. De blokjes ga ik verwerken in een quilt. Op het moment dat ik begon had ik een simpel klein quiltje van vierkante lapjes in gedachten. Maar ik wil nu toch graag de rood witte stofjes die ik op mijn verjaardag kreeg erbij verwerken. 

mouw trui

Nog een rood/wit project. De sterrentrui, ik heb de mouw zoals ik er volgens patroon mee was begonnen weer uitgehaald. met meerderingen elke tweede toer vond ik de mouwen te wijd uitlopen. Nu heb ik alweer een stuk erbij gebreid. De laatste twee dagen lekker zittend in de tuin. Wat ik vanmiddag denk ik ook weer ga doen. En zo gek, aan de kant waar ik recht kan breien gebruik ik al een tijd de techniek om in beide handen een kleur vast te houden en dan de draden aan de achterkant mee te weven. Ooit van een youtube filmpje geleerd. Datzelfde lukte me echter nooit als ik averecht moest breien. Woensdagmiddag was ik echter bezig en opeens viel het kwartje en nu kan ik ook beide draden weven wanneer ik averecht aan het breien ben. Hoef geen draden meer los te laten en kan dus een  regelmatiger spanning houden. In principe kan ik nu jacquard truien breien, zonder dat ik hoef te knippen. Toch wil ik die techniek ook onder de knie krijgen. 

Reacties

Facebook-reactieblok