Geen leuk karweitje

Nee, geen leuk klusje, dat waar ik op het moment mee bezig ben. Maar toch moet het steeds weer. Wat? Nou dit:

trui in elkaar zetten

Ik ben gisteren begonnen met het in elkaar zetten van de nieuwe trui van Fouchienus. En oooo, wat heb ik daar een pest aan. In elkaar zetten, afwerken etc. Maakt niet uit of dat borduren, quilten, breien, haken of naaien. Dat laatste stukje afwerken, ik vind het gewoon niet leuk om te doen. Wat gebeurde er in het verleden nogal eens. Het project verdween in de kast en ik ging verder met iets nieuws, iets wat leuk was om te doen. Gelukkig ben ik een beetje aan het veranderen wat dat betreft. Ik pak toch dat klusje maar aan, na een paar dagen. Ik ben nu de tweede mouw aan het inzetten. Doe ik de laatste tijd met een stiksteek aan de verkeerde kant van het werk. Ziet er netjes uit, vind ikzelf. Ik heb jaren ook mouwen ingezet met een matrassteek. Dat vond ik altijd lastig omdat netjes te krijgen. Het werd wel netjes, maar wel lastig. Dit bevalt nu beter. 

Wat heb ik verder de afgelopen dagen gedaan. O, ja de kerstboom opgezet natuurlijk vorige week. De eeuwige strijd met de poezen is weer begonnen. Guus mag graag zijn tanden in de takken zetten. En Lotje gaat zitten snuffelen en dan zie je opeens even een pootje tikken tegen een slinger of een bal. Dat blijft altijd maar spannend. 

kerstboom

Ik had ook een foto gemaakt zonder flits, maar die was zo onscherp, dan toch maar deze om te laten zien. 

quiltstandaard

De quiltstandaard is weer verhuisd naar de voorkamer. Bij het raam valt het licht in deze tijd van het jaar erg tegen, vooral op de tijden dat ik kan gaan zitten quilten. Daarom nu weer in de buurt van de daglicht lamp. Tja en dan ben je even opgestaan en vind je bij terugkomst dit. Lotje die altijd onder een quilt wil, vindt dit wel een leuk plekje. Later trof ik de ring zo aan:

guus

Guus vindt het een heerlijk hangmatje om te slapen. Hij kon er ook zo handig zo vanaf de bank op lopen. Ik probeer het zoveel mogelijk te voorkomen dat meneertje hier gaat liggen en ter bescherming tegen de katten haren zorg ik nu dat het gedeelte stof wat ik aan de randen heb gezet om de quilt in de ring te kunnen spannen over het quilt oppervlak ligt. Dat scheelt hopelijk een dot kattenharen. 

inlijsten

Hier nog een foto van een ander afmaak klusje. De hondjes zitten in hun lijstje en hangen nu op de schoorsteen. Eindelijk een kerst borduurwerk aan de wand. Wil ik nu toch echt proberen om A: een kerst quiltje te maken en B geborduurde kerstsokken voor aan de schoorsteenmantel. Geen idee welke kerst dat gaat lukken maar een mens moet toch plannen hebben. 

tatty

Tot slot nog deze. Vorige week zondagmiddag weer even nergens zin aan. Tenminste wat betreft onderhanden dingetjes. En na het opzetten van de boom in kerststemming. Dan is het toch fijn om in de tijdschriften te kunnen duiken en een patroon te kiezen voor een klein kerst borduurtje. Een Tatty teddy, dit zijn mijn vorderingen van deze week. Bijna elke avond even een uurtje eraan gewerkt. Niet het gemakkelijkste werkje, met veel licht grijzen en hele lichte blauwe tinten. Maar hij wordt wel leuk. Als deze af is gaat hij bij de stapel met kerstborduurtjes voor OOIT in een quilt. 

Reacties

afbeelding van HenricaMaria

HenricaMaria (niet gecontroleerd)

Lekker bezig geweest en bedenk maar hoe leuk het is als Foucienus straks rondstapt in zijn nieuwe door JOU gemaakte trui! Fijne kerstdagen!

afbeelding van Pauline

Pauline (niet gecontroleerd)

Wat een mooie dingen ben je aan het maken!
En ja, truien in elkaar zetten of andere dingen..pfff, ik stel dat soms ook een hele tijd uit.
Maar als je dan eenmaal aan het afwerken bent, is het toch wel leuk om het resultaat te zien!
Ik gebruik bij truien de matrassteek alleen op de schouders, de rest doe ik net als jij hoor.

groetjes Pauline