Al meer blokjes gemaakt

De afgelopen dagen ben ik regelmatig even een uurtje naar boven gegaan om weer een blokje te maken van het krokusquiltje.

5blokken

Dit is de stand tot nu toe. Een beetje zoeken bracht trouwens nog twee bruine lapjes tevoorschijn. Zaten in een zak met lapjes die ik ooit heb meegehad naar een workshop. Het zijn herfststofjes, met blaadjes, maar ik gebruik ze voor de grond en ik vind het ook wel toepasselijk. Want ontstaat uit het vallende blad ook niet weer nieuw leven?

Ander nieuws hebben we hier op het kippenfront. Onze haan ging heel plotseling hemelen. Nu wilde Fouchienus eigenlijk wel weer wat nieuwe jongere kippen erbij in het hok. Dat werd opeens een stuk eenvoudiger. Donderdagavond hebben Fouchienus en Justin een nieuwe toom kippen gehaald. Ook hollande krielen, zwart witten deze keer. In het donker gingen ze bij het nachthok in. Gistermorgen kwamen alleen de oude dames naar buiten. Het nieuw spul zat met zijn allen op stok en bleef er ook zitten. Die heb ik om een uur of 10 stuk voor stuk van stok gepakt en door het deurtje de buitenren ingemikt. Nog een hele toer, want ik ben niet zo groot en kan eigenlijk net niet bij dat deurtje komen. Even later liepen beide groepen buiten.

kippen

Grote gevechten zijn er gelukkig niet geweest. De haan moet nog wel even zijn best doen om het respect van de oudere dames te verdienen. 

 

Reacties